a n n a

dunderbakslaget

Sparat under: anna, löftet — a n n a januari 7, 2013 @ 15.00

Aj.

Så ont det gör att misslyckas.

Jag kände det redan från start. Att jag var inte förberedd. Jag var inte i fas med bilen. Men jag tänkte ge mig sjutton på att lösa det ändå. Trots att jag inte tog min vanliga trygga omväg innan jag begav mig ut på vägarna.

Dumt. Så oerhört dumt.

Men körde gjorde jag. Och motorstopp fick jag. Mitt i en korsning. Men motorstopp är ändå helt ok. Det är bara att ta ett djupt andetag. Och starta igen. Trodde jag. Justja. Man måste ha växel i också. En gång till. Andetag. Omstart.

Vad som missades var att medtrafikanterna tog inte det där andetaget.

Tvärtom.

Strax bakom mig ligger en bil. Som hetsar till omkörning. På en avfart. Alltså. Hur dum i huvudet får man vara? Nånstans kan väl även ett barn räkna ut att efter ett motorstopp och med övningskörningsskylt på bilen så är man inte tokbäst. Men så tänkte uppenbarligen inte personen i bilen bakom mig. Nej. Istället skulle det hetsas och stressas. För det gör ju saken bättre. För alla. Tänkom. Jag hade blivit så stressad att jag hade tagit fel på gas och broms. Det hade inte varit mitt fel om tokfan bakom mig kört på mig. Faktiskt. Tänkom. Men det var nog just tänket som medtrafikenten glömt hemma.

Oavsett.

Jag lyckades faktiskt få igång bilen, köra igenom en stor rondell, välja annan väg än vi först bestämt, hetsas av medtrafikant, köra igenom en rätt svår korsning, ta mig över ett gupp och in i en ficka. Innan jag bröt ihop. Skakande och gråtande. Men jag klarade allt annat innan rädslans uttryck hann ikapp mig. Klarade.

1 kommentar »

  1. YES!! Du är så sjukt duktig Anna, så duktig! Jag blir också tokig på de som ligger bakom, måste de ligga så nära - mamma säger jag ska inte bry mig om dem, men hur lätt är det.. Numera tänker jag, jag håller lagen - ni bryter lagen med att hela tiden vilja köra för fort ;)
    Sedan det där med motorstopp..! Jag bad pappa att vi skulle öva på att få motorstopp innan jag skulle börja körskolan :) Vadå, öva på att få motorstopp - det är väl bara att starta?! Bara att starta ;) Hahaha! Been there, done that!
    Första gången vi skulle köra på en stor parkering var jag så nervös att jag nästan mådde illa, jag fick stanna och kliva ut och kissa i en buske ;) Nu vet du ju historiens slut med mina två långresor, mäkta stolt!!

    Kommentar av Sofie — januari 8, 2013 @ 22.00

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera