a n n a

himmelriket

Sparat under: anna, boktips, tankar — a n n a juni 28, 2007 @ 14.00

dsc_1145.JPG

Jag har ärvt mycket från min far; migränen, ilskan och rättframheten bara för att nämna några saker. Men en passion vi delar innerligen är det fåniga glädjen över kartor. Jag ÄLSKAR kartor. När jag planerar en resa gör jag det gärna utifrån en karta. Direkt när Arnresan bestämdes plockade jag fram min gamle atlas från mellanstadiet (för att ta reda på var Västergötland låg *erkänner*) och påbörjade resan på mitt lilla sätt.

Häromdagen ringde jag pappa, saksamlaren, och frågade om han hade stadskartor över Skövde och Skara där vi ska övernatta. Men det hade han inte *fortfarande i chock (eller ville han behålla dem för sig själv ;) )*, utan tipsade mig om att kontakta deras resebyråer. Och så säger han, lite lagom klämkäckt, “du kan hitta telefonnumrena på hitta.se” - karln har inte haft bredband längre än en vecka och man kan ju tro att han är värsta storsurfaren. Vilken utveckling! *skrattar* Jag är mycket imponerad. Och stolt (måste jag erkänna *ler*).

Idag anlände två tjocka kuvert. Ett från Skövde och ett från Skara. En stadskarta från varje stad samt en hel hög med Arninfo som Skaras turistbyrå så snällt bifogat. Vilken service! Så nu återstår bara utläsandet av Arnbok. Suck och stön och pes. Nej, den är inte jättebra. Guillou har ett bra språk, men det fångar mig tyvärr inte. Och att läsa bibeltolkningen från en munks ord och höra författarens röst formulera meningarna i mitt huvud - nej, det går inte riktigt ihop. Jag är lessen Janne, men mitt Arnhjärta har du inte vunnit.

9 kommentarer »

 1. Jag har inte ägnat mig åt Arn ännu. När ska detta gå av stapeln? Med eller utan barn? Är jag barnvakt,kanske?

  Kommentar av Birgitta — juni 28, 2007 @ 14.23

 2. …Birgitta: du har inte missat ngt, är lite som Dan Brown o han som skrev Alkemisten - överskattat ;) Jag reser nästa vecka tillsammans med en kompis, Jesper är kvar hemma och Peter tittar ned på besök så de ska ha killkväll i studion gissar jag :D

  Kommentar av anna svarar... — juni 28, 2007 @ 14.40

 3. Min älskade dotter. Om du visste vad dessa orden värmde mitt hjärta.
  Du frågade om kartor, och förmodligen ligger de här någonstans (eller uppe på Bubbetorp). Vi ha ju flyttat som du vet.
  Jag hoppas att du tyckte det var ett bra förslag att kontakta turistinformation, för det gör jag varje gång som vi skall iväg till en ny ort.Man får ju mycket annan information, eller hur?
  Detta med bredband och att du tycker jag klarar mig hyfsat, gör mig rörd och glad.

  Kommentar av Mormor och Morfar — juni 28, 2007 @ 18.54

 4. Kartor är underbara, min mamma är nog lika frälst som ni, vi köpte ett fett Atlas till henne när hon fyllde 50 :P
  Morfar är ju underbar - hitta.se är ju en supersida - I use it every day :D

  Kommentar av Sofie — juni 28, 2007 @ 18.55

 5. Tack Sofie för de orden. Jag bara gottar mig
  Morfar Eric

  Kommentar av Mormor och Morfar — juni 28, 2007 @ 21.01

 6. Apropå Arnbesatthet har du säkert sett att en film är på väg. Jag tror att den dyker upp till hösten.

  Kommentar av Malin Ö — juni 29, 2007 @ 11.04

 7. Ha en trevlig Arn-resa. Jag gjorde min för fyra år sedan. Det enda jag egentligen vill minnas var att min pappa sov under större delen av resan. *skratt*

  Och naturligtvis:
  *protest* Alkemisten är inte överskattad. Allt annat karlen har skrivit är däremot överskattat. ;)

  Kommentar av Pernilla — juni 29, 2007 @ 13.01

 8. Tiden då vi ungdommar fick ha internet för oss själva är förbi… hum… eller så är man inte ungdom längre. *skratt*

  Kommentar av DOLÖ — juni 29, 2007 @ 13.46

 9. …morfar: puss din tok!

  …Malin: japp, den kommer till jul - de gör en LOTR ;)

  …Pernilla: tack min vän, jag hoppas inte din pappas sovighet berodde på att resmålet var sååå trist ;) Och Alkemisten är visst överskattad *skrattar* enligt mitt läsbehov mätt ;)

  …DOLÖ: nej, du är inte ungdom längre - jag, däremot, är ung och fräsch som en nyponros :D

  Kommentar av anna svarar... — juni 29, 2007 @ 14.42

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera