a n n a

Trent - du är min nya husgud!

Sparat under: anna, tankar — a n n a april 25, 2007 @ 19.57

Min käre NiN-kompis Jonk gav mig en länk häromdagen och berättade att folk hade skrivit upp sig på en mailinglista och blev kallade till en adress. Där fick de survival kits. Vissa av dem innehöll mobiltelefoner som ringde och de fick meddelande om att de skulle bege sig till en annan adress en annan dag. Väl där får de världens utskällning av en av ledarna för underjordsrörelsen Open Source Resistance. De leds ur lokalen, in i en hiss och vidare in i ett mörkt rum. Scenen lyses upp och NiN börjar spela!

Trent vill med sitt senaste projekt Year Zero bland annat påvisa hur lättledda vi människor är och hur lätt det är att ledas av Storebror. I denna film påtalas detta å det tydligaste och jag kan inte låta bli att dra liknelser till alla möten som sker här i livet och hur lättpåverkade vi kan vara i vår naivitet. Men, som så många andra ledare i diverse sammanhang påtalar, så är det viktigt att lyssna på sitt eget hjärtas svar. Frågan är om någon lyssnar på enbart sitt eget hjärta utan att även ha koll på sin medmänniskas tankar och funderingar. För tack och lov utsätts vi ständigt för påverkan, från ett eller annat håll, mot en eller annan riktning. Vi ska fortsätta lyssna. På andra. På varandra. På många. För genom andras erfarenheter kan vi själva bygga oss en kunskapsbank utan att behöva gå på alla nitar personligen.

Men det viktigaste Trent vill säga är dock att “Wake up and give a shit”. Agera, reagera, agera! Strunt samma i vad. Men gör det. Agera, reagera!

Är du nyfiken på filmen?
Följ denna länk och klicka på “Rescued RAW footage (Streaming Flash/39:19)” och även om du inte gillar NiNs musik så lyssna åtminstone på underjordsledaren, det är väl värt de minuterna av ditt liv… Och för er som ser hela filmen vill jag bara säga - njut mina vänner, det är underbara närmare 40 minuter! Tack Jonk!

4 kommentarer »

 1. Word up. killen var jättebra.
  själva konserten hoppar jag över därefter. har aldrig varit något stort NIN fan. Men killen var riktigt bra, vettigt sagt.

  Kommentar av Petrah — april 25, 2007 @ 20.22

 2. edit: spolade förbi ´konserten, slutet var fett!

  Kommentar av Petrah — april 25, 2007 @ 20.28

 3. Japp. Det var ungefär detta jag menade när jag sa “Det här är större än musik”, och det blir bara större!!

  Kommentar av Jonk — april 25, 2007 @ 22.11

 4. …Petrah: visst blir man impad :D

  …Jonk: ja, gosh! detta är STORT!

  Kommentar av anna svarar... — april 26, 2007 @ 08.32

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera