a n n a

svenssonångest

Sparat under: anna — a n n a november 13, 2006 @ 17.38

Jag kan ibland få “svenssonångest”. Tydligast var det efter att Mimer föddes och min ofärgade halvlånga ofrisyr gav mig känslan “hjälp jag är tvåbarnsmor och jag SER ut som en sådan!”. Tramsigt, javisst! Men det var min känsla och den var inte angenäm, så jag bestämde mig för att göra slag i saken och raka av mig mitt hår. Direkt efter att håret fallit från mitt huvud drog jag handen över min skalle och tittade mig i spegeln, det var som om Tiden Med Hår aldrig hade existerat. Det är ju SÅ HÄR jag ser ut. I alla fall i min bild av mig själv.

Idag ramlade “svenssonångesten” över mig igen. Jag såg på min underbara familj som lekte på madrassen och insåg att här är vi: mamma, pappa, dotter, son, katt, villa, volvo, heltidsjobb, dagisplats, storhandling, baddag, presenthysteri, lördagsgodisdiskussioner osv osv… Allt man “ska” ha. Men så kom jag på! Vi har ju faktiskt råttor! TJOHOO! En sak utanför “normen”. Och vi har en generös kärlek till varandra som partners, familj, släkt och vänner.

Så nu stoppar jag “svenssonångesten” i malpåse ett tag till.

När drabbar den dig?

17 kommentarer »

 1. never.

  Kommentar av Jennie — november 13, 2006 @ 17.42

 2. förresten ska man ha en hund väl för att va svensson?! villa, vovve, volvo…
  eller hus, hund, herrgårdsvagn…

  julia då? hur reagerar hon på g&p?

  Kommentar av Jennie — november 13, 2006 @ 17.43

 3. jag bara MÅSTE bli kommentar nr 100! Tack! ;)

  Kommentar av Jennie — november 13, 2006 @ 17.43

 4. …Jennie: Julia har inte fattat att de är här verkar det som. Idag lyfte jag upp henne till buren och då passade hon bara på att kela med mig **dumma katt** :D

  Kommentar av anna svarar... — november 13, 2006 @ 17.53

 5. …och, vi har _inte_ surroundanläggning till TV:n. Vi har _inte_ familjepool eller badtunna. Vi har _inte_ två bilar varav en är snygg och en familjepraktisk. Jag tvättar _inte_ bilen varje lördag under sommaren. Embla har _inte_ typiska tjejkläder. Mimer har _inte_ typiska killkläder.
  Däremot har vi svarta dörrar och lister i hela bottenvåningen (snart hela huset tror jag), råttor i köket, dödskalleflaggor i fönstren, ogräs i alla rabatter, bisarra mängder böcker och skivor etc.

  *slår ifrån mig* ;)

  Kommentar av jesper — november 14, 2006 @ 09.44

 6. Det underliga är att jag känner mig jätteSvensson och trivs med det;
  3 barn, 2 katter, 1 skitbra SAAB, baddag, ritdag, sagodag, brödbak med barnen, sykurs i 1700-tals sömnad på tisdagar mm….men jag lurar alla - för ingen skulle någonsin tro det när jag kommer med 1 kg kajal och svarta kläder. Alla barnen på Synthias dagis är övertygade om att jag är en häxa och det tror nog resten av Karlskrona med. Men innerst inne är jag precis som dem.

  T o m barnen är jättenormala - rosa och vitt på Synthia och Fairlight (fast jag syr ju dit chockrosa päls på allt jag kommer åt), och ljusblått och vitt på TeeBee…

  Enda ångesten nu är att jag är sjukligt trött på brun utväxt och vill bara att de 4 månaderna av amning ska vara över så jag kan få rosa sockervaddshår. I vanliga fall brukar barn tro jag är en god fé, och det tycker jag låter bättre än en häxa :)

  Kommentar av Ann-Sophie — november 14, 2006 @ 12.02

 7. hehe, jag sticker upp och säger att ni är svensson. Ni är för tusan den mest normala familj vi känner. Kanske säger mer om oss än er. Men å andra sidan. Fråga kärringen med skrikiga ungar bakom dig i kön nästa gång du storhandlar så ska du se att hon är 32 och inte 42.

  BTW, så tyckte jag faktiskt att du såg riktigt bra ut i med hår på huvudet Anna. Trots att jag är syntare i skälen och tycker att brudar ska ha rakat hår på sidorna.

  *undrar om min fru har somnat i TV soffan och om hon vaknar av hårtrimmen*

  Kommentar av DOLÖ — november 14, 2006 @ 21.34

 8. Jag skulle påstå att Svenssonskap inte är så illa - bara man har VALT det. Det som är illa är när folk gör på ett visst sätt bara för att alla andra gör det, eller för att det förväntas av dem att vara på ett visst sätt, eller för att de helt enkelt inte reflekterar utan bara följer med strömmen…

  F.ö tycker jag att du är fin bäde med och utan hår men ser mer DU ut hårlös. Jag känner igen den där känslan när man rakat av sig håret och inte kan föreställa sig att man hade nåt för tio minuter sen… Jag trivs inte alls lika bra utan min undercut!

  Kommentar av kicki — november 15, 2006 @ 17.44

 9. (f.ö tycker jag att 111 är en långt mkt snyggare siffra än hundra - wohooo!!)

  Kommentar av kicki — november 15, 2006 @ 17.44

 10. Vänta du Kicki bara tills det börjar närma sig 242. :-)

  nördig, jag vet

  BTW, så har våra grannars bil 242 i sitt regnummer. Deras svenssonsaab är lixom ganska body. Har inte vågat nämna det för dem än.

  Kommentar av DOLÖ — november 16, 2006 @ 11.48

 11. Anna - du är inte Svensson för mig för fem öre - det är min syster som är det - Carina Svensson… Tänk att hon gifte sig Svensson - fast jag heter ju Olsson… ;)

  Kommentar av Sofie — november 16, 2006 @ 14.00

 12. …Jesper: ja, det har du rätt i - vi har rätt många “inte-svensson-drag” - fast i er familj betyder väl det ngt helt annat ;P
  …Ann-Sophie: vad kul att du hittat hit :D Men du är väl en underbar kombo av superalternativ på utsidan och sån svenssonmjukis på insidan - det är när man känner såna som dig och Ronnyboy som man får hopp om mänskligheten i Karlskrona ;)
  …DOLÖ: TACK! *ler stort* men låt hustruns hår vara, hon är snygg som hon är :)
  …Kicki: ja, det handlar nog om valet man gör, värst är dock de som väljer därför att man “ska”.
  …Kicki och DOLÖ: jag hoppas att det finns fler synthiga tal att försöka nå efter 242, annars misster jag väl er som läsare av bloggen :P
  …Sofie: jag vet inte ens vad du hette i flicknamn - det måste jag minnas att fråga dig imorgon då vi ses :D

  Kommentar av anna svarar... — november 16, 2006 @ 14.12

 13. hahaha - vi lär vara många som lurpassar på 242… =)

  (varför inte smygpynta grannarnas bil så att den ser mer body ut? Ibland måste man hjälpa normisar lite på vägen till insikt…)

  Kommentar av kicki — november 16, 2006 @ 16.44

 14. Edstedt…lite mer orginellt, men det är ju så romatsikt att byta när man gifter sig :)

  Kommentar av Sofie — november 17, 2006 @ 07.52

 15. Då satsar jag på 777…ett tag dit bara :)

  Kommentar av Sofie — november 17, 2006 @ 07.57

 16. Vi har ju alltid 666 at sikta in oss på och så har man ju 101010 oxå. Jag tror i alla fall Jesper har “svaret” på vad det är för viktigt med den siffran. Nu ska jag sluta nörda mig.

  Kommentar av DOLÖ — november 20, 2006 @ 09.58

 17. hahahaha! Så klart, att jag inte tänkte på det. =)
  Således kan vi konstatera att Anna kan andas ut - det finns GOTT om geekiga tal åt oss att försöka erövra när 242 väl är passerat.

  (personligen är jag svag för primtal oxå. så klart.)

  Kommentar av kicki — november 20, 2006 @ 12.52

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera