a n n a

vilken slätstruken afton

Sparat under: anna — a n n a februari 25, 2007 @ 09.57

Jag tjuvlyssnade på bidragen innan det visades på teve och jag kände redan då att det skulle bli en lättsmält delfinal. Inga riktigt ups, inga riktigt downs, men en massa mellanspel…

UGGLA
I sann Ugglaanda levererar han en textkänga mot etablissemanget. Jag gillar hans samhälsskritiska texter (även om jag inte alltid håller med), men tycker att de andas mer revy än schlagerfestival. Dock är ju uniformer var kvinnas våta dröm, eller? ;)

EMILÉ AZAR
Låten är bra med en “start- och stopgrund” i kompet som jag gillar. Men killens osäkerhet gör honom inte sötare, inte ens allt läpstift som hade kletats på hjälpte. Men i den danska melodifestivalen hade han nog gått långt.

SANNA
Sann schlager! “Picadilly Circus” möter “Lyssna till ditt hjärta” levereras tillsammans med de rätta schlagerrörelserna. Den passerar rätt lätt och snabbt, precis som en schlager ska…

AF UGGLAS
Posernas drottning! Skitsamma att rösten spricker och hon ser ut som Janis Joplin - rebellen håller på att bli folklig. Låten är tyvärr inte lika färgtark som artisten (även om hon klädmässigt var vit) och det är synd…

AFTER DARK
Texten är så utanför alla gränser som får passeras. Melodin är “Go West” rakt av. Och för att slippa bli bedömd för sin kassa sångröst har Lindarw valt att ha tv-skärmar på scen med kändisar i ekivoka situationer. Kul och fyndigt, men knappast bra.

SARAH
Synd med ett så hårt piano i inledningen av låten. All mjukhet hennes röst utstrålar försvinner. Väldigt snygg ljussättning. En aning gäspig låt och jag tycker inte riktigt att hennes röst når den kapacitet jag tror den har…

VERONA
“Bailando” is back! I Östeuropa hade hon kunnat gå hur långt som helst. Men hos mig har hon redan passerat.

ANDREAS JOHNSSON
Att börja i publiken ger alltid extrapoäng från mig, dock är ju inte 60talspop min favoritgenre. Det är något med denne karl som gör att jag inte gillar honom. Han är söt. Funkar att se på. Han sjunger bra. Men tillsammans - att se och höra samtidigt - krockar. Men visst, låt honom gå vidare - The Ark vinner ändå ;)

KVÄLLENS BÄSTA…
LÅT: “A Little Bit of Love” med Andreas Johnson, om jag nu MÅSTE välja…
VINNARE: Sarah - vilka underbara äkta glädjetårar…
KLÄDER: Ugglas dansare (innan de klädde av sig)

3 kommentarer »

 1. Äntligen börjar svenska folket fatta vad som är bra musik - rätt låtar vann ikväll, resten var kass!

  Men, jag håller med dig Anna - jag har också lite svårt för Andreas Johnson, men jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som gör det, tror det är hans sneda smile…

  Der bästa med Magnus Uggla var den stora bliknade skylten med texten “UGGLA” den var fräck :P

  Af Ugglas var nog det sämsta ever som jag har sett - rikigt kass! Men, kul att hon ställde upp gravid!

  Kommentar av Sofie — februari 25, 2007 @ 12.07

 2. Den här gången känns det som om vi är mer överens, Anna =))

  På något vis kändes det som om jag hade hört flera av låtarna förut…… Sannas lät ju som Carolas Evighet.. och den sista lät som nån dänga från 60-talet, men jag är inte människa att komma på vilken det är.

  Men hela tiden funderar jag på hur f*n de andra 2968 låtarna lät?!

  Kommentar av Majsan — februari 25, 2007 @ 13.13

 3. UGGLA:
  jobbig låt, inget som kan representera sverige. driver med polacker också (haha läste kvällsposten).

  EMILÉ:
  söt men äsch.

  SANNA:
  min favorit denna omgången.
  stackars henne som kommer ifrån Bromölla. haha
  totalt IFÖ ägd.

  AF UGGLAS:
  hon är cool, jag gillar henne, men det var för mycket janis kopia och jag blev lite bajsnödig av låten. .

  AFTER DARK:
  jag älskade klänningen! när ena delen slets av.
  skitsnygg klänning, lätt en av de finaste som var med i melodifestivalen 2007. men låten - mja…

  SARAH: jättebra röst. låten var OK men inget som kan göra att sverige vinner eurovision.

  VERONA: jag mådde illa, jätte 90-tal och hon hade ingen scenvana. Eller hon såg stel ut.

  ANDREAS: OK låt. men ingen sensation.

  KVÄLLENS BÄSTA…
  LÅT: Sannas låt
  VINNARE: Sarah, hon var äkta.
  KLÄDER: sångaren i after dark, klänningen var jättefin.

  Kommentar av Petrah — februari 27, 2007 @ 09.02

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera