a n n a

fångad

Sparat under: anna — a n n a januari 29, 2007 @ 20.56

Detta år har jag redan hunnit med att sluka tre böcker och jag är nu inne på min fjärde. Alla de andra tre har varit bra böcker med en story som fångat mig. Och jag rekommenderar dem varmt!

Den första boken var Resan tillbaka till den vita massajen som handlar just om Corinnes återresa till sin föredetta massajman. Hennes berättelse faschinerade mig, även om jag många gånger blev frustrerad över hennes obeslutsamhet. Denna tredje bok kändes med som ett måste för henne att skriva och även om jag ser fram emot en fortsättning - gärna där massajen möter sin dotter - så är jag rädd att det kommer att bli en ännu större besvikelse.

Den andra boken var Caipirinha med döden en ohyggligt skrämmande novell om en kvinna som kvällen efter att hennes pojkvän gör slut får besök av Döden. Han säger sig dock ha gått fel, men återkommer kväll efter kväll och ett märkligt förhållande inleds mellan dessa tu. Berättelsen är så ovanlig, drivet i boken gör att man inget hellre vill än komma till slutet - men man vill ju inte att den ska ta slut…den är sååå bra!

Den tredje boken var Himmel och helvete: morden i Knutby som handlade om Sara, Helge, Alexandra, Helen, Åsa, Daniel och alla andra som man “lärde känna” efter nyåret 2004 då den unga flickan brutalt mördade en annan kvinna och skottskadade en ung man. Boken är skriven av en journalist som för stunden jobbade på Expressen. Den baseras på domstolsförhören, SMS-konversationer, intervjuer och en helt unik inblick i församlingen i form av deltagande i deras bibelskola. Boken ger inblick i såväl en (eller möjligen flera) sjuka hjärnor och hur man i godhetens namn kan få andra människor att utföra onda handlingar. Den berör. På djupet.

Den fjärde boken är PS Jag älskar dig! Och ja - det låter som en kärleksroman. Och ja - det är en kärleksroman. Och ja - den är så ohyggligt sliskigt kärlekig. Men nej - den är inte som alla andra kärleksromaner. Den handlar om ett par i 30årsåldern som på skämt lovat varandra att skriva en lista till den som lever längst. En dag dör mannen i relationen. Han lämnar efter sig en lista. Och jag är bara precis i början av boken, men redan har den slukat mig. Levande.

4 kommentarer »

 1. Det är riktigt bra jobbat, vet inte när jag slutförde en bok senast…blir mest magasin för min del :)

  Men, dejta med Döden, då skulle jag faktiskt hellre föredra att dejta med Livet :)

  Mamma hade föresten precis sett filmversioen av “Den vita massajen” - hon sa den var jättebra och den har fått bra betyg, kanske kan vara något!

  Kommentar av Sofie — januari 30, 2007 @ 07.56

 2. Åh vad bra med lite boktips. Det var precis vad jag behövde =)
  Har precis läst ut “Mias hemlighet”, fortsättningen på “Gömda” och “Asyl”

  Kommentar av Majsan — januari 30, 2007 @ 13.25

 3. Jag hinner aldrig läsa böcker. Håller fortfarande på med Husråttans decembernummer…haha.
  Men Caipirinha med döden lät bra *beställer på en gång*

  Kommentar av Cindy — januari 30, 2007 @ 22.09

 4. …Sofie: det var just filminspelningen hon bevistade i denna bok - så tipsa din mamma om den :)
  …Majsan: det kommer flera - jag lovar, jag är en riktig bokomal…ska fotografera min bokhylla inför nästa boktipsomgång :D Oh, “Mias hemlighet” den är RIKTIGT bra! Vilka avslöjanden hon gör i den…mmm!
  …Cindy: men du hade ju kunnat få låna den tjejen :)

  Kommentar av anna svarar... — januari 31, 2007 @ 20.16

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera