a n n a

statistikcentralen

Sparat under: mimer, anna — a n n a januari 23, 2007 @ 20.35

Min vän Lisa kallar BVC för Statistikcentralen och då jag idag var där på 10-månaderskontroll av min 11,5-månaderskille så kändes det som rena sifferträffen.

In i ena rummet för avklädnad av Mimer, upp på vågen (10.400 gr), upp på måttbandsbordet (77 cm), visa doktorn att han kunde slå ihop två klossar (som Mimer hellre slängde på golvet), lyssna på hjärta och lungor, besvara standardfrågorna: äter han bra? sover han? träffar han andra barn? har han börjat gå? kryper han? Och man svarar ja och nej och amen känns det som.

Men bäst av allt var när vi på något sätt halkade in på att vi har katt. Läkaren lutar sig tillbaka och börjar berätta en lång historia om en katt hon kände (Bollan?) som dog i november, 19 år gammal och damen som hade ägt henne var mer ledsen då katten dog än när hon blev änka. Läkarstudenten, som satt med, och jag småfnissade artigt och jag sa “det är något visst med djur”. “Jaaaa” svarar den drömmande läkaren “har ni djur?” varpå jag fick anstränga mig för att inte börja garva och svarade ett framkrystat “japp”. Läkarstudenten tog tillfället i akt och bytte pappret på mätbordet, hon hade inte en möjlighet att hålla skrattet inom sig.

På vägen hem snöade det ymnigt, men jag roade mig med att leta nummerplåtar - och fann 25.an!! Jajamensann. Den passerade mig. Jag reagerade. Tänkte: “där är 025″. Reagerade. Igen. Jag ska ju HA 025!! :D

Vi passerade en mellanstadieskola påväg till dagis och där stod fyra grabbar och hade ett mindre snöbollskrig. En kille fick snö innanför jackan och en annan ropar “du är så himla gay”. Jag log roat och tänkte att så hade jag inte ens haft en tanke på att tilltala en vän när jag gick på mellanstadiet, jag visste nog knappt att det fanns homosexuella slog det mig just…

När jag hade gått förbi dem hör jag hur en av dem halvviskar “kolla hennes mössa” och killen, som kallats gay, svarar “den var ju skittuff!” så lite rätt har de kanske, han har ju iaf koll på snygga saker och modet att stå för det ;)

1 kommentar »

  1. Så roliga saker, så glad jag blev så här på onsdagsmorgonen :) Trevlig läsning!

    Kommentar av Sofie — januari 24, 2007 @ 05.55

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera