a n n a

rumsbytartankar

Sparat under: embla — a n n a oktober 16, 2006 @ 15.49

wp-content/bilder/061016/IMG_1828.jpg

Med ett övertygande tonfall och bestämt pekande på skärmen säger Embla: “pappa, ja ha skjivit på daton ti mime att vi kan byta jum, han få mitt jum och ja få hans jum - titta!”

I fredags frågade vi Embla om hon kunde tänka sig att byta rum med Mimer. Hennes spontana reaktion var ett rungande NEJ! Hon ville minsann ha kvar sitt rum. Men ett par timmar senare var det annat ljud i skällan. Då var hon minsann sugen på att byta och vi snackade vidare om det. Radade upp för- och nackdelar.

Det som idag är Emblas rum är det som är närmast köket, Mimers ligger i korridoren. Ofta får Mimer nog av oss när vi diskar, lagar mat eller käkar och vill hellre vara på golvet och leka. Då är Emblas rum ett naturligt utflyktsmål. Skit samma att legolådan är inskjuten ordentligt under sängen, man kan alltid testa att dra i den. Oavsett så är dockskåpet alltid öppet och det är ju hyperkul att leka med.

Den stora frågan är dock huruvida det är rummet eller leksakerna som är det som lockar mest. Men för vår del så känns det enklare och betydligt tryggare att ha en 8månaders lekande i rummet intill köket med sina leksaker än att han sitter i sitt en bit ned i korridoren. Dessutom blir det bättre för Embla att kunna “fly” från lillebror och föräldrar en bit bort och slippa stänga dörren när hon vill vara ifred.

Men ett byte är inte bara ett byte. Det krävs lite nya saker. De skulle visserligen kommit förr eller senare ändå. Men Mimer skulle klarat sig ett bra tag med den barngarderbo som finns i sitt nuvarande rum. Om Embla flyttar dit måste en ny köpas. Å andra sidan lär ju hennes klädförvaring knappast behöva bli mindre med åren som kommer.

Och det är ju perfekta saker att skriva upp på sin önskelista till jul om inte annat.

6 kommentarer »

 1. *hehe* Snacka om interaktivt familjeliv. Det var ju knappt en kvart sedan jag tog bilden… ;)

  Kommentar av pappa jesper — november 5, 2006 @ 16.39

 2. Eh… ja, för vilken fyraåring önskar sig inte en garderob i julklapp!? ;)

  Kommentar av Kicki — november 5, 2006 @ 16.40

 3. Vi vill gärna ha nya garderober här också :-) kommer jultomten hit?

  Kommentar av Petrah — november 5, 2006 @ 16.40

 4. Kicki - iaf fr föräldrasynvinkel *skrattar*
  Petrah - tomten finns inte, visste du inte det? ;)

  Kommentar av anna — november 5, 2006 @ 16.41

 5. Ni ska inte komma och snacka om förvaringsmöjligheter! BAH!
  Mina barn kommer att gråta när de ser Emblas och Mimers STORA FINA garderober….Jag har redan ångest för vad som händer när mina barn blir så stora att det inte går att hänga deras kläder på barngalgar (garderoberna är ju så förbaskat grunda att bara små små pyttegalgar får plats).

  Jag hyr gärna en garderob i Mimers nya rum om han inte behöver allt utrymme ;)

  /Lisafisa

  Kommentar av Lisafisa — november 5, 2006 @ 16.42

 6. Lisa - med tanke på din dotters nedärvda klädintresse så känns det som en omöjlig ekvation att få ihop för er del i framtiden…men jag tror säkert ni hittar ngn lösning - jonkisens rum fr drömmen kanske? ;)

  Kommentar av anna — november 5, 2006 @ 16.42

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera