a n n a

hönan eller ägget?

Sparat under: anna — a n n a oktober 10, 2006 @ 14.36

1986
11 år
Då visste jag vem jag skulle tro på. Eller åtminstone lyssna på. Och sedan dess har jag varit honom trogen. Min samling av hans skivor är nästintill komplett. Vissa alster berör mig mer än andra. Givetvis. Låtarna har alla sin unika plats i mitt hjärta.

“Magisk Snövit” är låten som jag hämtat mitt internetnamn ifrån. Även “Fantasiregn” och “Läk min själ” har figurerat på nätet.
“Everyone is Jesus” är melodin som jag hade som ringsignal på min gamla mobil.
“CocaCola Angel” är låten som DJ Maggot spelade på Eter och alla synthare lämnade dansgolvet och jag dansade och njöt.
“Miraklet” är låten som sjöngs på vårt bröllop.

Häromveckan köpte jag hans senaste skiva Livet. Och vad som förvånar och förundrar mig är hur jag genom att bara läsa texterna och för första gången höra låten kunna sjunga med. Varför faller tonerna så naturligt rätt på mina stämband? Hur vet jag vilken nästa ton är?

Är det för att jag lyssnat på honom i 20 års tid?
Eller började jag lyssna för att hans musik passade mina inre toner?
Eller har mina inre toner anpassat sig efter hans musik?

Oavsett svaret så vet jag vem jag ska tro på. Och att dotra min säger “Du är en tanke, pappa” övertygar mig om att “Vi är alla löv på samma träd”.

1 kommentar »

  1. det är du, embla och dileva vettu! :)
    kanske blir embla en ny framtida dileva sen, visa ord och mycket kärlek som musikartist.

    Kommentar av Petrah — november 5, 2006 @ 16.47

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera