a n n a

att tro

Sparat under: anna — a n n a juli 28, 2006 @ 19.34

Jag blir så ledsen då folk som skriver “jag är inte troende” för att sedan göra en lång utläggning om hur Gud är, vem Jesus var, vad som står i Bibeln och hur kristna tänker, är de med lika stor trångsynthet som vilken bokstavstroende som helst.

Jag saxar exempel som jag stött på.

Att skriva att Gud skapade människan till sin avbild och sedan jämföra Gud med Djävulen själv då man anser att människan är ond, är för mig enbart ett tecken på okunskap. Ja, Gud skapade människan till sin avbild. Sedan frestades människan av ormen att käka den förbjudna frukten och en så enkel sak som nakenhet blev plötsligt påtagligt för människan. Den förbjudna frukten handlar inte om ondska, utan att bryta ett löfte. Löftet som man gett till Gud att inte äta den förbjudna frukten.

Att dra upp budordet “Du skall icke dräpa” inför kriget i mellanöstern får sin rätta knorr då man tänker vidare att självaste Mr President i USA räknas som rättroende i många amerikaners ögon. Och vem är den störste nu levande stridspitten? ;)

Å andra sidan. Läser man ett bibelord så kan man på ett annat ställe i Bibeln hitta ord som motsäger det först man läst. Så varför sätta fokus på enstaka ord då det är tron som helhet som räknas? Det är vad som finns i ditt, mitt och andras hjärtan som är det viktiga. Om det sedan är Gud, Mohammed, Shiva eller dig själv du tror på kvittar lika. Tron är viktigast.

Inga kommentarer »

Inga kommentarer ännu.

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera