a n n a

fotbollsfeber

Sparat under: Okategoriserade — a n n a juni 21, 2006 @ 07.48

[url=bblog/pictures/IMG_9579.jpg][pic]128[/pic][/url]

Nej, jag är inte drabbad.

Jag är född och uppvuxen med fotboll. Min yngste bror (10 år äldre än jag) var bäste spelaren i ett av de lokala lagen och jag tittade på fotboll ofta. Han försökte lära mig allt han kunde, vilket resulterade i att jag blev bollrädd. Hur pedagogiskt är det att ställa en femåring mellan två målstolpar och skjuta allt man pallar mot denna lilla stackars krake? Tanken var god från femtonåringen, men resultatet blev ju inte det väntade direkt. Jag har ju knappast gått i hans fot(bollsskors)spår ;)

Iår är det fotbollsVM, så mkt vet jag. Och jag har haft igång matcherna på teven samtidigt som jag gjort annat. Igår då Sverige spelade mot England tittade jag i gamla fotoalbum och jämförde bebisbilder på oss föräldrarna med bilderna på barnen och vi insåg att båda barnen har mest “Rydell” i sig då de är små, medan Embla nu börjar bli alltmer lik Jesper. Dock finns slående likheter mellan Embla och hennes kusin Victoria då hon var i denna åldern. Speciellt då Embla är lite trött och fötterna börjar peka inåt, även om de inte är en tillstymmelse när Viccans fötterinpekande.

Fotboll är så ohyggligt trist enligt mitt tycke. Allt är fel - planen är för stor, spelarna är för få, filmningarna är för många, målen för långt bort, bollen för rund, supportrarna för hängivna, spelarna för snobbiga, skandalerna för många, ursäkterna för dåliga, halvlekarna för långa och den allmänna attityden “jag kunde gjort det bättre” står mig upp i halsen.

Men Embla och Mimer har varsin Sverigetröja - faktiskt. Emblas går under namnet “snabbastetröjan” och Mimer fick sin tack vare att han använder ett speciellt blöjmärke. Och trots allt ickefotbollsintresse så hejar jag ju faktiskt på Sverige och jag kan stora delar av Elias underbara hyllningslåt till Zlatan. Så även om jag inte har fotobollsfeber, så har jag nog lite virus i mig…

[I]Inte undra på att det går bra i VM med såna gulliga supporters! Klaga inte på fotbollen! Tur att det finns TV när det regnar och åskar här!
Från: Birgitta

Ojdå… hade de inga svarta fotbollströjjor?
Från: DOLÖ

Birgitta - dina dagar i Spanien har gjort dig gott :)
DOLÖ - Embla har en domartröja oxå ;)
Från: anna m mimer o embla [/I]

Inga kommentarer »

Inga kommentarer ännu.

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera