a n n a

treårstrotsare

Sparat under: Okategoriserade — a n n a maj 30, 2006 @ 09.43

[url=bblog/pictures/IMG_8689.jpg][pic]96[/pic][/url]

I vår familj har vi två treårstrotsare!
Och båda har kommit på den finurliga lösningen att det är bästa vapnet är kisset! *yummie*

Embla har länge varit duktig på att komma ihåg att gå på toaletten. Det har bara varit vid tillfällen då hon haft för roligt som hon glömt bort att kisssa. Och vem gör inte det?! ;)

Men den senaste tiden har det varit minst ett par nedkissade trosor varje dag och vi har försökt ta itu med det på olika sätt. Mottot “all uppmärksamhet är bra uppmärksamhet” är det som verkar gälla för donnan. Därför testade vi först att låtsas som om “inget hänt” och inte göra någon affär av det. Men det föll inte i god jord.

Istället valde vi att skapa ett belöningssystem. Först rök alla filmer på Emblas filmhylla och om hon klarade att komma ihåg att gå på toaletten fick inledningsvis jag eller Jesper plocka fram en film. När hon klarat tillräckligt många gånger så var det hennes tur att själv välja film. Och målet var att klara en hel dag så att alla filmer kom fram. Dock fanns det en hake i dealen och det var att om hon kissade på sig så åkte alla intjänade filmer ned i lådan igen.

Igår klarade hon en hel dag utan trosbyte! Och det var dags att plocka fram filmerna. Då protesterade Embla. Hon ville inte ha fram några filmer. Hon suktade efter studsmattan. Och efter ett ordentligt snack om att om studsmattan plockades fram så skulle det till att hon var torr en hel dag till innan filmerna kom, så stod hon fast vid sin åsikt - studsmattan skulle fram.

Det är härligt att se att inte bara har vårt belöningssytem funkat, hon har även på egen hand utvecklat det. Visst kan man se det som att hon körde över oss och tog kontrollen då hon själv valde vad som skulle fram. Men strunt samma. Målet var en kissfri dag - och det var viktigare än filmframplockning :)

Den vackra katten som pryder detta inlägg är oxå en kisstrotsare.

Förra veckan kom jag på henne att sitta i Mimers sitter och kissa! Ni anar inte vilken förvånad katt som möttes av min ilska. Det var som om hon inte fattade att hon gjorde fel. Men nu vet hon att sittern är förbjuden kissmark. *blärk*

Men igårkväll nådde äcklet sin kulmen. Kattkräket, ja, det var hon verkligen, hade bajsat (!) i Jespers säng!!

Idag är lådan rentvättad med klorin, möjligen kan det varit den som var den utlösande faktorn till hennes puckade beteende. Om inte annat är det den enklaste vägen att börja. Vi funderar även på att byta lådan, som idag är en sån kattlåda med tak, till en vanlig större modell med högre kanter. För vår fisförnäma katt verkar inte gilla att krypa ihop. Hon har ju blivit stor. Inser vi.

Håll tummarna att vi funnit lösningarna på problemet. Och att det inte är Mimer som är den utlösande faktorn - för honom är det svårt att göra sig av med ;)

[I]I Jespers säng? Men det är väl typ din säng också? ;)
Jaa, jag instämmer… Hälsa henne från mig att jag tycker att hon är jätteduktig. :)
Från: superdigital

Inte för att jag är nån sorts kattviskare eller så men jag tror minsann att det har med mimer att göra. Det, eller kanske att Embla har börjat kissa. För det blir ju nya lukter för Julia. Det blir som ett alldeles annorlunda hem att revira in. För tjejkatter revirar minsann dom också. Och vaddå babysitter? Skum pryl som luktar O-hemma enligt en katt.
Våra katter har - tack och lov - inte reagerat så. Fast de är, å andra sidan, extremt vana vid en himla massa konstiga lukter omkring sig eftersom dom springer ute och bråkas med andra katter och rävar och jagar rådjur och gud vet vad.
Det kan, och är förmodligen, vara ett övergående beteende. Vi HAR haft sådana problem med katterna. Det har gått över. Kanske kan det trösta dig lite.
Lycka till och hälsa Embla att hon är en superduktig liten tjej och att jag tycker att hon kan hoppa en gång åt mig på sin studsmatta!
KRAMAR!
Från: Jennie [/I]

Inga kommentarer »

Inga kommentarer ännu.

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera