a n n a

ny favoritlänk

Sparat under: Okategoriserade — a n n a maj 22, 2006 @ 09.00

Idag sprang jag av en slump på en sida på nätet om att teckna till små barn.

När Embla var liten hade hon lite svårt att göra sig förstådd ibörjan av sin språkkarriär. Eftersom jag gått på en folkhögskola med döva så kunde jag lite tecken och valde att lära henne några enkla. Dessutom hjälpte det till att Nanny hade en flickvän som var döv och teckenintroduceringstanken tändes! Ett av de första tecknen hon lärde sig var “slut” och det användes flitigt, både av henne och oss. Även “buss” och hemmagjorda tecken för “hårdrock”, “synth” och “hiphop” användes. Hårdrock var armarna upp i vädret i äkta hårdrockpose, synth spelade man på bordet och hiphop höll man för öronen. Inte så användbara tecken, men väldigt roliga att visa upp för folk *S*

Jag har funderat lite kring det här med tecken och kommer nog att göra detsamma med Mimer. Det förenklar vardagen och vem mår dåligt av att testa? Funkar det inte så låter man helt enkelt bli. Det blir ju folk av honom, oavsett ;)

Sidan jag hittade finns här för er som är intresserade:
http://teckna.ecsweden.se/

Inga kommentarer »

Inga kommentarer ännu.

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera