a n n a

burrensning

Sparat under: anna, tankar — a n n a januari 24, 2009 @ 14.47

Jag har röjt i mitt aningens övermöblerade förråd och längst in står det ett par rejäla råttburar som jag nu tänker skänka bort till bättre behövande.

dsc_7303.JPG

Den första är min gamla favvobur som är delar i tre delar: taket, sidorna och botten vilket gör att den är lätt att rengöra och förvara då den inte används. Den är lite rostig, men det går att ta bort med svinto för den nitiske.

Det finns fyra dörrar, två på långsidan och en på varje kortsida, med skjutfunktion.

Burens är 55 cm hög, 45 cm djup och 70 cm bred.
dsc_7304.JPG

Denna bur kallas Ligistburen, för där bodde Ligist. Den är bredgallrig och passar bäst för äldre råttor och då passar den kanonbra med en stor dörr på framsidan som gör det enkelt att ta in och ut råttor.

Burens är 65 cm hög, 40 cm djup och 55 cm bred.

dsc_7305.JPG

Detta är en transportbur som funkat kanon på utställningar under min tid som utställare, vilken var rätt kort så buren är inte speciellt mycket använd.

Den är ca 30×20 cm, men höjden missade jag att mäta.

dsc_7306.JPG

Denna bur är egentillverkad sjukbur som funkat ypperligt för mina sjuklingar eller råttor som behövt ha lugn och ro en stund. Den är byggd av en IKEAlåda och egenfixad gallerdel. Min pappa är en verklig Fixare.

Jag hittade även lite sköfs i form av stegar, pinnar och hyllor som också bortskänkes, mot hämtning :)

7 kommentarer »

 1. Som de flesta råttägare har jag redan sparat på mig fler burar än jag använder, men jag blir ändå sugen på den översta buren eftersom det är en så attans bra modell. Sån TUR att jag befinner i fel ände av landet så jag slipper utöka min burpark ytterligare. :-D

  Och himla fin sjukbur - finurlig pappa!

  Kommentar av kicki — januari 24, 2009 @ 15.43

 2. Nu har jag dessvärre inga råttor, bara marsvin, så jag kan inte hjälpa dig med din förrådsrensning…
  Men det fanns en kort tid i mitt liv då jag kunde kalla mig för råttägare. Det kom en lite förvirrad stackare inspringande på kommunens servicehus för glada pensionärer. Mindre glada blev tanterna av denna uppenbarelse och skrek enstämmigt: En MUS!!! Vad jag gjorde där är en annan historia men jag fick iaf tag på den lille stackaren och stoppade honom i en 5-liters Önos sylthink och körde ner till byns djuraffär. NEJ TACK! sa de men skänkte mig en gammal bur som lillråttis fick flytta in i…
  Ett par helger senare kom några vänner på besök och det skulle visa sig att en av dem var Albins själsfrände. Albin, råttan alltså, fick namnet efter sin vita päls och röda ögon. Så levde de lyckliga, Albin, Magnus och familjen, tills en njursjukdom (?) tog det lilla råttlivet…

  Lycka till med rensningen och ha en skön helg!

  //Kram, L.

  Kommentar av Linda — januari 24, 2009 @ 15.53

 3. …Kicki: ja, den översta är verkligen kanon - tyvärr har överdelen som jag hade av misstag rensats ut vid en tidigare förrådsrensning :(

  …Linda: sicken råtthistoria :D

  …och jag har redan en eventuell övertagare av burarna, hon raggades av en slump upp inne på Råttor i Fokus (ja, jag var otrogen Kicki ;) ) och råkar denna helg befinna sig i min metropol - bättre kan det inte bli :D

  Kommentar av anna svarar... — januari 24, 2009 @ 15.58

 4. Grattis till all flitig städning!

  Kommentar av jesper — januari 26, 2009 @ 13.22

 5. Tyvärr, är det inget som lockar :P

  Kommentar av Sofie — januari 27, 2009 @ 09.10

 6. Hej Anna!
  Du en vän till mig är nyfiken på “Ligistburen”.. Finns den kvar? (svara gärna till mailen)
  *kramkram*
  M

  Kommentar av Marie — februari 13, 2009 @ 18.16

 7. Lite väl sent vaknat här, för nu är väl den översta buren borta? Jag har ju 2 stora såna burar och en lite mindre och jag tror att din skulle kunna gå att bygga ihop med den senare. Asbra bur - senast funkade den väldigt bra som bebisbur :) Förresten är det lite besvärligt med alla hemlisar - gamla hemlisordet funkade ju inte nu… *kram*

  Kommentar av Paula — mars 2, 2009 @ 21.26

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera