a n n a

delfinal 3

Sparat under: anna, esc — a n n a februari 24, 2008 @ 11.00

LAY YOUR LOVE ON ME - BWO
Scenshow utan dess like med en lagom flirt till östeuropa. Dett var riktigt bra - vi sjöng med i refrängen redan första gången den hördes (och det kan iofs ha berott på att den var slående lik lili & susis “ring my bell” ;D ). Proffsigt framträdande.

IZADJICE - MICKEY
Elcello minsnn. …och så börjar vi prata om hur fantastiskt skön pennan jag fick låna var :) att Embla dessutom bestämt hävdar en bit in i delfinalen att det saknades en låt, vilket berodde på att hon glömt denna, säger ju en hel del om hur kass den var… Men ett minns jag och det är att denna kändes som en ripoff av förra årets vinnrlåt.

UPP OCH HOPPA - FRIDA FEAT. HEADLINE
Jag gillar hennes lagomskånska, men låten kändes lite osammanhängande. Grabben påminner om Petrahs loverboy :) Kul låt, kommer att bli en sommarplåga :D Embla tokdiggade den!

WHEN YOU NEED ME - THÉRÈSE ANDERSSON
Nightwish! Kommer säkert att bli riktigt maffig när den studioproduceras, men den funkar även här. Kul att hon gick vidare - det trodde jag inte om svenskafolket. Dock tycktejag illa om hennes struttande som värsta barnrumpan, det krävs en mer kvinnlig grace för att bära upp låten. Men lite överraskningsimpad är jag. Och jag gissar att slitsen gick hem hos en viss vän ;)

UNDER MITT TUNNA SKINN - PATRIK ISAKSSON
Han påminner om vår nya IT-kille :D Det är inte riktigt rent, men låten kommer nog att växa sig stor när den snart blir en radiodänga. I slutet blev alla musiker solister och vid tonartshöjningen tappades alla toner bort. Synd.

SMILING IN LOVE - CARACOLA
Patetiskt med en brunett, en blondin och en rödhårig, ännu värre blir det med en lalande refräng. Oerhört gäspig.

JAG SAKNAR DIG IBLAND - AINBUSK SINGERS
Svajjig sånginsats, men texten är säkert vacker - dock är den svår att höra, vet inte om det beror på ljudproducenten eller dåligt artikulerande. Carolaskrik och väs från Josefin Nilsson tilltalar inte mig.

HALLELUJA NEW WORLD - ESKOBAR
Ljudteknikern har skruvat rattarna lite galet, men jesikens vad han bubblar ur sig ord i verserna - imponerande svada. Jag saknar något i musikbilden - en bas kanske, var Jespers förslag… Imponerande cellostämma! Men lite slätstruken låt.

VECKANS LUUK: Carolaflirten!

VECKANS BÄSTA: CarinaBerglåten - hur bra som helst! :D

Och i denna delfinal såg vi vinnaren av hela alltet - jag är säker!

10 kommentarer »

 1. BWO - Marina, still going strong! :D Bard är ett geni och Martin fjolligare än Andy Bell, men det funkar!

  MICKEY - Skitlåt. Är det bara jag som är inskränkt och tycker att det där med nationell särprägel var en bra grej i ESC? Bosniska i svenska uttagningen - well. Dags för Quenya nästa år?! :D

  FRIDA - Nu lär jag bli uttjatad på jobbet av Ted i min lågstadiegrupp; “Min faster gick vidare till finalen!!!” :D Lite för mycket “Fyra Bugg…” i min smak och rapparen gick fetbort…

  TERESE ANDERSSON - Japp, Finlandsflirt så det visslar om det. Håller med föregående talare i det mesta. Synd att ingen förstod Pay TV:s storhet…

  PATRIK ISAKSSON - Kan göra låtar normalt och brukar vara svängigt men det här var var lika surt som rönnbär och sången etter värre.

  CARACOLA - Påminde om Non-Stop, samma färg och precis lika spännande. Man kan klämma en hel påse utan att det lämnar några bestående intryck.

  AINBUSK - Enkel resa hem från fastlandet. Ledsen, men inte ens hunddejtslåten gjorde de bra. Det kvittar att Embla tyckte att hon vid klaviaturen ser ut som farmor. :D

  ESKOBAR - Kul ljudbild men falskt och ointressant… tyvärr.

  På det hela taget är jag ovanligt nöjd med utbud och resultat.

  Just det - Carina Berg _är_ ju en heting, jag har t o m försvarat henne i riksradion! :D

  Kommentar av jesper — februari 24, 2008 @ 11.31

 2. Jag är fullkomligt ointresserad av ESC nu för tiden, men BWO gillar jag ju, så det blev lite surfa på YouTube. Och då snubblade jag över det här:
  http://www.youtube.com/watch?v=G7myU4rS4m4
  Smakprov ur samtliga bidrag, och det var riktigt kul, för de hade verkligen tagit klipp så man hörde precis allt det som du hade kommenterat! =D
  Men jag måste fråga; har bidragen ALLTID varit så här dåliga??? Eller hade någon mixat de musiksnuttarna för att de skulle låta illa? Det var ju inte många som lät bra liksom… *suck* (Fast BWO gör det ju bra - som vanligt! *kanske smått partisk* =P)

  Kommentar av Lina — februari 24, 2008 @ 12.11

 3. Men! Nu går jag ju omkring och gnolar på “Lay your love on me”! Och det är DITT fel! =D

  Kommentar av Lina — februari 24, 2008 @ 12.24

 4. Patrik Isaksson och Caracola var klara finalister! Men, jag tycker det var KUL att Frida gick vidare, säkert en hel generation yngre som gillar den! Glad liksom!

  Kommentar av Sofie — februari 24, 2008 @ 14.00

 5. Jamen så överens vi är =))

  Kommentar av Majsan — februari 24, 2008 @ 15.57

 6. …Jesper: tack för en bra kväll!

  …Lina: HAHA! det smittar :D

  …Sofie: tur att jag tycker om dig trots din kassa musiksmak ;)

  …Majsan: minsann :D ska jag leta efter dig då de kör publikbilder från nästa veckas final? ;)

  Kommentar av anna svarar... — februari 25, 2008 @ 12.29

 7. Nja… jag håller mig nog hemma i soffan =))

  Kommentar av Majsan — februari 25, 2008 @ 13.20

 8. Sofie - Jag har sagt det förr: skärp dig! ;)
  Skämt åsido ska jag säga att smaken är som baken och många gillar billig tjejpop så det må vara hänt. Smurfhits sålde ganska bra på sin tid, men Isaksson kan bättre. Det här var ju så falskt så jag nästan mindes grannarna på Möllan, som lirade Tarkan mitt i natten, med glädje.

  Kommentar av jesper — februari 25, 2008 @ 20.56

 9. Vattkoppor på bebis är inte kul. Många skiktimmar gör ett och annat för bidragsrecentioner.

  1. Inte BWO fan, men visst fastnar låten. 4
  2. Kräk. 1
  3. ball sommarlåt. 3
  4. Finfin klänning, kass låt. Alla kan inte sjunga opera! 1+
  5. Bra refräng övrigt seg.3+
  6. näää! 2
  7. Va? 2
  8. ÖÖÖÖÖÖÖÖÖhhhh? 2

  Kommentar av Malin Ö — februari 26, 2008 @ 12.59

 10. Skönt att någon mer hörde den gamla dängan med lilli&sussie i BWO:s låt. De jag tittade med förstod ingenting! Men jag gillade faktiskt de 4 första bidragen, inkl. nummer 2 som alla tydligen kräks på här. Tyckte den var jättefin. Låtar 5-8 var urusla tycker jag. Nu får vi se vad helgens tävling har att bjuda på… /Petra

  Kommentar av Petra E — februari 28, 2008 @ 09.25

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera