a n n a

den sämsta hållaihopursäkten

Sparat under: anna, tankar, nylivet — a n n a januari 30, 2008 @ 10.01

Jag läser i Sydsvenskan att en skilsmässa kostar familjen 1,4 miljoner under en 10årsperiod och kan inte låta bli att undra varför en sådan artikel skrivs?

Hjälper den verkligen folk att reda upp sina äktenskapliga problem och hitta tillbaka till varandra igen? Eller skrämmer den en från att skiljas och istället fortsätta att ha en dålig relation? För vem vill förlora 1,4 miljoner?!

Att hitta en ursäkt för att fortsätta tillsammans är ett av, enligt mig, de dummaste lösningarna på problem i ett förhållande. Lös problemet. På det sätt som passar er sätt. Sätt dig och din partner i främsta rummet. Resten löser sig. Om man bara vill.

För det är vad det handlar om - ren och skär vilja. En vilja att få det att fungera. Om kärleksrelationen inte fungerade, så ska man åtminstone få föräldrarelationen göra det. Det borde vara ett gemensamt mål. Skit samma att det kommer att kosta 1,4 miljoner.

3 kommentarer »

 1. Den här då?

  http://www.expressen.se/klimathotet/1.961760/skilsmassopar-sabbar-miljon

  Kommentar av Jennie — januari 30, 2008 @ 12.57

 2. …Jennie: haha! :D

  Kommentar av anna svarar... — januari 30, 2008 @ 13.01

 3. Ja, att vara förälder är väl det minst svåra… det fixar sig alltid.
  Fin vinkling i expressenlänken Jennie, bisarrt!
  Jag gjorde så’nt där “carbon fottprint-test” nyligen och så länge jag, med bil och alla dessa kvadrat hamnar under Sverigesnittet tänker jag definitivt inte skämmas.

  Kommentar av jesper — januari 31, 2008 @ 10.13

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera