a n n a

ta ett djupt andetag…

Sparat under: embla, utvecklingen hos embla — a n n a april 30, 2007 @ 16.43

dsc_0176.JPG
…men låt bli att svälja luften!

valborg

Sparat under: anna, tankar — a n n a @ 08.12

Jag firar inte valborg. Längre.

Jag är uppvuxen i ett litet samhälle där vi ungar hjälpte de äldre med att göra rent i sina trädgårdar på vårkanten. Riset samlade vi i en stor hög och om den inte var stor nog så gick vi ut i skogen och rensade. Bålet var alltid gigantiskt. Och de vuxna gjorde ett fantastiskt jobb vad gällde brandsäkerheten.

Jag firar inte valborg. Längre.

1986 dog min mormor. På valborg. Den valborg fick jag inte gå till bålet. Vi skulle sitta hemma och sörja. Men vad hade jag att sörja. Jag tyckte aldrig om min mormor. Inte heller kände jag glädje över hennes död, men varför skulle jag behöva stanna hemma. Jag ville inget hellre än låta allt vara som vanligt.

Jag firar inte valborg. Längre.

Till slut lyckades jag övertyga pappa om att få gå till bålet. Jag stod och grät med blicken mot lågorna men jag grät inte över mormors död utan över min kamp att få se bålet. Och inse att det inte var annorlunda än förra året. Det var då det gick upp för mig att dessa högtider är rätt innehållslösa.

Jag firar inte valborg. Längre.

emblas aftonbön

Sparat under: embla, klokheter från embla — a n n a april 28, 2007 @ 19.36

“Tack för en fin dag.
Och tack för att jag fick lördagsgodis
*bekymrad min*
…vad dumt att jag var bråkig
*viftar med händerna framför ansiktet*
Vi tar bort det!
Bra att du har gjort koffimeder, pappa.”

ur en tankebok fr 98

Sparat under: anna, tankar — a n n a @ 12.52

Vill du räcka mig kartan?
Ja, just den
Den som ligger längst ner.
Ja, den är lite suddig.
Och luddigt ritad.
Välanvänd?
Jaha, du syftar på dess skrynklighet.
Jo, du förstår…
…jag har den liggande under kudden
för att mina drömmar ska hitta rätt.

w o w

Sparat under: anna, tankar — a n n a april 26, 2007 @ 21.04

Skivan blir svart igen, mellan användningarna.
Mäktigt.

lösningsorienterad

Sparat under: embla, klokheter från embla — a n n a @ 16.09

Embla har en bästis på dagis som hon känt sedan hon inskolades, vilket de gjorde tillsammans. De är som ler och långhalm. Men tack vare att de känner varandra så väl så vet de också vilka punkter de ska trycka på för att göra den andre arg. Och denne pojke kan verkligen sin sak vad gäller Emblas ilskeknappar.

Idag pratade vi lite om det och jag sa att han retas bara med dig för han vet att du blir så arg, varpå Embla svarar “Vi kan kalla honom Emil, han är som Emil.” Och hon har helt rätt - han är en “Emil”. Han busar och trixar och har hur många rävar som helst bakom öronen. Så nog är han en Emil alltid.

Trent - du är min nya husgud!

Sparat under: anna, tankar — a n n a april 25, 2007 @ 19.57

Min käre NiN-kompis Jonk gav mig en länk häromdagen och berättade att folk hade skrivit upp sig på en mailinglista och blev kallade till en adress. Där fick de survival kits. Vissa av dem innehöll mobiltelefoner som ringde och de fick meddelande om att de skulle bege sig till en annan adress en annan dag. Väl där får de världens utskällning av en av ledarna för underjordsrörelsen Open Source Resistance. De leds ur lokalen, in i en hiss och vidare in i ett mörkt rum. Scenen lyses upp och NiN börjar spela!

Trent vill med sitt senaste projekt Year Zero bland annat påvisa hur lättledda vi människor är och hur lätt det är att ledas av Storebror. I denna film påtalas detta å det tydligaste och jag kan inte låta bli att dra liknelser till alla möten som sker här i livet och hur lättpåverkade vi kan vara i vår naivitet. Men, som så många andra ledare i diverse sammanhang påtalar, så är det viktigt att lyssna på sitt eget hjärtas svar. Frågan är om någon lyssnar på enbart sitt eget hjärta utan att även ha koll på sin medmänniskas tankar och funderingar. För tack och lov utsätts vi ständigt för påverkan, från ett eller annat håll, mot en eller annan riktning. Vi ska fortsätta lyssna. På andra. På varandra. På många. För genom andras erfarenheter kan vi själva bygga oss en kunskapsbank utan att behöva gå på alla nitar personligen.

Men det viktigaste Trent vill säga är dock att “Wake up and give a shit”. Agera, reagera, agera! Strunt samma i vad. Men gör det. Agera, reagera!

Är du nyfiken på filmen?
Följ denna länk och klicka på “Rescued RAW footage (Streaming Flash/39:19)” och även om du inte gillar NiNs musik så lyssna åtminstone på underjordsledaren, det är väl värt de minuterna av ditt liv… Och för er som ser hela filmen vill jag bara säga - njut mina vänner, det är underbara närmare 40 minuter! Tack Jonk!

Y E A H ! ! !

Sparat under: anna, tankar — a n n a @ 16.15

Det är sant!
Skivan ändrar färg!
Trent är KUNG!!!

wp-content/bilder/070425//1.JPG
wp-content/bilder/070425//2.JPG
wp-content/bilder/070425//3.JPG
wp-content/bilder/070425//4.JPG
wp-content/bilder/070425//5.JPG
wp-content/bilder/070425//6.JPG

Skyddat: skallar, vår och mys

Sparat under: embla, mimer, husdjuren, julia, bilder på embla, bilder på mimer — a n n a april 24, 2007 @ 20.42

Ange ‘Det Hemliga Ordet’ och ta del av ord, bilder och kommentarer:

vem är vem…

Sparat under: anna, tankar — a n n a april 22, 2007 @ 19.08

…i inlägget nedan? ;)

- Next Page >>>