a n n a

grabbarna i buren

Sparat under: husdjuren, råttorna, bilder på husdjuren — a n n a mars 30, 2007 @ 15.56

wp-content/bilder/070330/djur/djur/01 - plopp visar vem som regerar i buren.JPG
wp-content/bilder/070330/djur/djur/02 - blixten blir nedbrottad av centimeter.JPG
wp-content/bilder/070330/djur/djur/03 - kompisar igen, spana in blixtens lyssningsytterdelbett - kan ju inte anv prickar, haha.JPG
wp-content/bilder/070330/djur/djur/04 - grabbarns grus generation gamlingar.JPG
wp-content/bilder/070330/djur/djur/05 - tre gosekillar, fr v blixten, grim och centimeter.JPG
wp-content/bilder/070330/djur/djur/06 - mimer hejjar.JPG
wp-content/bilder/070330/djur/djur/07 - older stuff med mimers bad rat behaviour.JPG
wp-content/bilder/070330/djur/djur/08 - bonk!.JPG
wp-content/bilder/070330/djur/djur/09 - hur sjutton kan blixten ff vilja vara hos mimer.JPG
wp-content/bilder/070330/djur/djur/10 - nu SKA vi mysa plopp!.JPG
wp-content/bilder/070330/djur/djur/11 - blixten - paralyserad efter mimers behandling av honom.JPG
wp-content/bilder/070330/djur/djur/12 - grimman snyggar till sig.JPG
wp-content/bilder/070330/djur/djur/13 - liksom plopp.JPG
wp-content/bilder/070330/djur/djur/14 - och centimeter ser tokig ut.JPG

Skyddat: mimisen och emplusset

Ange ‘Det Hemliga Ordet’ och ta del av ord, bilder och kommentarer:

pojkigt och flickigt - igen

Sparat under: anna, tankar — a n n a @ 14.39

Embla och jag tittade på gårdagens barnprogram som hette “Veckans undring” och handlade om två stycken lintottskillar med glasögon som skulle ta reda på svaret till undringen “kan man med kläder på se om det är en pojke eller flicka?”

De träffade bl a en BVC-sköterska som mätte och vägde dem och lade ut deras uppgifter i det där snygga schemat som finns och båda var fullkomligt normala både på pojk- och flickskalan.

Men så säger sköterskan (eller var hon läkare?!):
“Pojkar kan klä ut sig till flickor, liksom flickor kan klä sig som pojkar.”

Ser ni skillnaden?!

När pojkar har flickkläder klär de ut sig.
När flickor har pojkkläder klär de sig. Inte ut sig.

Oj.

flickor vs pojkar

Sparat under: embla, anna, klokheter från embla, tankar — a n n a mars 27, 2007 @ 16.12

Jag vet, det ältas titt som tätt - detta pojk- respektive flicktänk. Men igår kom orden direkt från Embla och jag kan inget annat än låta min reflektion av dem hamna på pränt och in i bloggen. Jag faschineras av vår lilla tänkande varelse, av hur hennes tankebanor många gånger är betydligt mognare än många, vad som anses, vuxnas. Eller är det för att ett barns tankar är fria från fördomar, påverkan och inverkan som gör tankarna så fantastiska? Så rena.

Embla kom till mig igår med sina lila hårband med prinsessor på och frågade: Finns det såna här, fast med kungar?

Jag blev verkligen ställd och svarslös, för jag insåg att nej, det finns inga hårband med kungar. Vad fånigt! Hur kommer det sig? Jag förstår ju att flickor vill leka drömmen prinsessa, men visst borde kungen/prinsen vara en lika given roll i detta heterotänkande samhälle. Var är han?

Mina funderingar for vidare till det utvecklingssamtal vi hade förra veckan på Emblas dagis. Hennes kontaktperson säger “Embla har inget pojk- respektive flicktänk” och berättar om en episod där Embla fick beskedet från pojkarna att hon inte kunde vara med och leka med bilarna för det var en “pojklek”. Hon hade sett ut som ett levande frågetecken och utbrustit “men jag kan också leka med bilar!”.

Min underbara tänkande tjej som saknar detta pojk- respektive flicktänk - älskar dig!

bloggförsäkring

Sparat under: anna — a n n a @ 16.11

Bloggen somnade i morse pga ett strömavbrott. Därför bestämde sig Jonkan och jag oss för att införskaffa ett “reservaggregat” i form av något som heter UPS. Denna manick ska göra så att bloggen (och resten av servern) hålls vaken under strömavbrott som varar upp till 40 minuter. Bra va? :D

Skyddat: våren är här!

Sparat under: Uncategorized, embla, mimer, anna, husdjuren, råttorna — a n n a mars 25, 2007 @ 14.46

Ange ‘Det Hemliga Ordet’ och ta del av ord, bilder och kommentarer:

jag och mina böcker

Sparat under: anna — a n n a @ 14.44

wp-content/bilder/070325/annat//1.JPG
wp-content/bilder/070325/annat//2.JPG
wp-content/bilder/070325/annat//3.JPG

Jag älskar böcker!

Pockets. Inbundna. Faktaböcker. Skönlitteratur. Biografier. Fotoböcker. Anteckningsböcker. Almanackor. Ja, alla former av böcker. Men vissa har en särskild plats i mitt liv.

Min almanacka, som håller ihop mitt liv med andras.
Min tankebok, som håller ihop mitt liv med mig själv.
Min anteckningbok, som håller ihop mitt arbetsliv.
Min bokbok, som håller ihop mitt liv med böcker.

Jag älskar böcker.

Och är nästintill besatt av att använda dem. Vart jag än åker så har jag med mig en pocket, almanacka och min tankebok. Vart jag än rör mig på kontoret har jag med mig min gröna anteckningsbok.

Senaste tillskottet i min boksamling är min “bokbok”. Efter givna frågor ska man beskriva senast läst bok och då jag konstant har minst en bok igång samtidigt blev det intressant att föra lite noteringar för att se hur mycket jag egentligen läser.

Jag borde kanske kunna slå samman alla mina böcker till en Bok med alla egenskaper. Men det går inte. Även om böckerna överlappar varandras ansvarsområden, så saknar de en del av det unika för varje bok. Min almanacka och bokboken står för strukturen i mitt liv. De liknar min önskan om ordning. Medan både min tankebok och anteckningsbok är ett stort virrvarr av tankar, kaos på väg att bli tyglad.

Jag älskar böcker.

Tänk om jag bara hade en Bok. Tänk om jag tappade bort Den. Det händer att någon av mina böcker försvinner ett tag. Men då har jag alltid någon annan att ty mig till och bry mig om, eftersom de ju i vissa fall delar användningsområden. Och den försvunna boken kommer alltid fram.
Jag älskar böcker.

Men mest av allt älskar jag mina tankeböcker. Jag har använt mig av såna i över tio år. De läses sällan. För då de användes som flitigast då mådde jag som sämst. Mina tankar fick utlopp i diktformat i böckerna. Jag skrev av mig mina känslor. Och de är kvar där. Öppnar jag och läser så återupplever jag det som var. Jag lämnar det hellre oläst. Har tagit med mig lärdomen. Men sparar orden.

Jag älskar böcker.

Almanackor har alltig faschinerat mig. Jag lyckas aldrig använda en almanacka ett helt år. Vid varje terminsstart lockas jag att köpa en ny med ny spännande utformning. Jag gissar att det är mitt ombytliga ordningssinne som aldrig blir nöjd med strukturen.

Jag älskar böcker.

Pocket är bäst. Lätta att bära med sig. Billiga. Tar villigt emot vikta hörn och blir bara vackrare ju fler gånger man läst dem. Jag har hyllmeter med pockets. Älskar att få pockets i present. Det är en billlig gåva som kan ge väldigt mycket.

Jag älskar böcker!

embla efter grattissamtal till pappa

Sparat under: embla — a n n a mars 22, 2007 @ 20.40

- Nämen, nu pratade jag ju bara om oviktiga saker med honom.
- Vad är viktigt att prata om då?
- Hur man mår och om man mår bra och sånt. Visa att man bryr sig.

*smälter*

mimerljud

Sparat under: mimer — a n n a @ 17.47

Den där lille killen har börjat låta en massa och en del av ljuden börjar nu återkomma. Han ropar gärna med oss när vi kallar på Julia. “Uija” säger Mimer i högt tonläge med skön melodi. Och när hon kommer ger han upp sitt “tyckaomljud” som är ljud på inandning. Fattar ni? Han låter som om han vore besatt, men det är bara positivt. Han ÄLSKAR den han “kallar” på.

Mimer säger inte “mamma” och “pappa” kallar han alla han vill upp till, så frågan är om han inte i själva verket säger “upp”.

Men idag kom det. Idag sa han det. När jag ställde vagnen utanför dagisdörren utbrast Mimer, tydligt och klart, “Embla”. Attans att hon ännu inte kommit ut…men han sa det i alla fall och då kan han säga det igen. :)

Skyddat: upphittade bilder

Sparat under: embla, mimer, anna — a n n a @ 14.42

Ange ‘Det Hemliga Ordet’ och ta del av ord, bilder och kommentarer:

- Next Page >>>