a n n a

förundras

Sparat under: anna — a n n a januari 31, 2007 @ 20.23

Tänk att folk alltid ska bli lika förvånade
den gång jag tar ned min Glada Mask och säger ifrån.

Tänk att folk alltid ska bli lika förundrade
av att Den Glada Masken kan försvinna.

Tänk att folk alltid ska bli lika förvirrade
av att de får en reaktion på sina handlingar emot mig.

Tänk att folk alltid ska bli lika förbryllade
över att JAG kan bli arg.

Tänk att folk alltid ska tro gott om mig.

Men jag lovar…

Bakom Den Glada Masken finns faktiskt
en person som också kan reagera och agera.

Bakom Den Glada Masken finns faktiskt
en person med fler känslor än glädje.

Bakom Den Glada Masken finns faktiskt en Människa.

Behandla Denna Människa med samma respekt som du själv vill möta…
…så slipper du se Den Glada Masken förvandlas till De Svarta Ögonen…

fångad

Sparat under: anna — a n n a januari 29, 2007 @ 20.56

Detta år har jag redan hunnit med att sluka tre böcker och jag är nu inne på min fjärde. Alla de andra tre har varit bra böcker med en story som fångat mig. Och jag rekommenderar dem varmt!

Den första boken var Resan tillbaka till den vita massajen som handlar just om Corinnes återresa till sin föredetta massajman. Hennes berättelse faschinerade mig, även om jag många gånger blev frustrerad över hennes obeslutsamhet. Denna tredje bok kändes med som ett måste för henne att skriva och även om jag ser fram emot en fortsättning - gärna där massajen möter sin dotter - så är jag rädd att det kommer att bli en ännu större besvikelse.

Den andra boken var Caipirinha med döden en ohyggligt skrämmande novell om en kvinna som kvällen efter att hennes pojkvän gör slut får besök av Döden. Han säger sig dock ha gått fel, men återkommer kväll efter kväll och ett märkligt förhållande inleds mellan dessa tu. Berättelsen är så ovanlig, drivet i boken gör att man inget hellre vill än komma till slutet - men man vill ju inte att den ska ta slut…den är sååå bra!

Den tredje boken var Himmel och helvete: morden i Knutby som handlade om Sara, Helge, Alexandra, Helen, Åsa, Daniel och alla andra som man “lärde känna” efter nyåret 2004 då den unga flickan brutalt mördade en annan kvinna och skottskadade en ung man. Boken är skriven av en journalist som för stunden jobbade på Expressen. Den baseras på domstolsförhören, SMS-konversationer, intervjuer och en helt unik inblick i församlingen i form av deltagande i deras bibelskola. Boken ger inblick i såväl en (eller möjligen flera) sjuka hjärnor och hur man i godhetens namn kan få andra människor att utföra onda handlingar. Den berör. På djupet.

Den fjärde boken är PS Jag älskar dig! Och ja - det låter som en kärleksroman. Och ja - det är en kärleksroman. Och ja - den är så ohyggligt sliskigt kärlekig. Men nej - den är inte som alla andra kärleksromaner. Den handlar om ett par i 30årsåldern som på skämt lovat varandra att skriva en lista till den som lever längst. En dag dör mannen i relationen. Han lämnar efter sig en lista. Och jag är bara precis i början av boken, men redan har den slukat mig. Levande.

krokodilen

Sparat under: embla, mimer — a n n a januari 28, 2007 @ 16.22

wp-content/bilder/070128/krokodilen/01 the egg.jpg
wp-content/bilder/070128/krokodilen/02 man anar.jpg
wp-content/bilder/070128/krokodilen/03 en mage.jpg
wp-content/bilder/070128/krokodilen/04 ett ansikte.jpg
wp-content/bilder/070128/krokodilen/05 halva ute.jpg
wp-content/bilder/070128/krokodilen/06 kanske lever den, kanske inte....jpg
wp-content/bilder/070128/krokodilen/07 hela krokodilen framme!.jpg

Barnens farbror Andreas är i familjen känd för att komma med galna och träffsäkra presenter. Han var den som gav Embla hennes första trumset och första gitarr. Han var den som gav Embla den enda dinosauriejackan vi någonsin sett i Sverige.

Och nu slog han nog alla rekord. Barnen fick varsitt ägg. Detta ägg lägger man i vatten och sedan väntar man och väntar och väntar och väntar. Efter 12-24 timmar kläcks ägget och ett djur kommer fram. Efter ytterligare 24-48 timmar och byte till större kärl så växer djuret sig allt större.

Emblas ägg var först ned i vatten och ut kom en krokodil som hon fortfarande är osäker på om den kommer att börja leva eller förbli ett låtsasdjur ;)

Mimers ägg sparar vi tills han är iaf lite större och kan faschineras av vad som sker - men vi kan avslöja att det är en dinosaurie i det :D

Skyddat: andreasbesök

Sparat under: embla, mimer — a n n a @ 16.18

Ange ‘Det Hemliga Ordet’ och ta del av ord, bilder och kommentarer:

råttbilder

Sparat under: råttorna — a n n a @ 16.17

wp-content/bilder/070128/rats//01 herrarna.jpg
wp-content/bilder/070128/rats//02 plopp.jpg
wp-content/bilder/070128/rats//03 grimbergen.jpg
wp-content/bilder/070128/rats//04 petrah kom o myste med grim.jpg
wp-content/bilder/070128/rats//05 modig som sjutton var grimman.jpg
wp-content/bilder/070128/rats//06 och ploppan myste med embla.jpg
wp-content/bilder/070128/rats//07 putsardags.jpg
wp-content/bilder/070128/rats//08 snyggingkillen.jpg


Jag är medveten om att många av våra vänner inte riktigt förstår sig på vår passion för råttor, men de som gör det ska få stilla sin nyfikenhet och se hur stora Grabbarna Grus blivit.

nörderi nördera…

Sparat under: Uncategorized — a n n a januari 26, 2007 @ 09.26

…så beskrev Jesper radioinslagetStröm. Han hälsar att givetvis är det klippt och det är Andreas fel att han inte gick på sin första instinkt.

Klicka på “strömlänken”, sök upp senaste sändningen (till höger på sidan) och sätt igång avsnittet. Om ni inte orkar lyssna på hela så hoppa till 52:15 - där börjar nörderiet… ;)

Nu ska jag lyssna! :D

statistikcentralen

Sparat under: mimer, anna — a n n a januari 23, 2007 @ 20.35

Min vän Lisa kallar BVC för Statistikcentralen och då jag idag var där på 10-månaderskontroll av min 11,5-månaderskille så kändes det som rena sifferträffen.

In i ena rummet för avklädnad av Mimer, upp på vågen (10.400 gr), upp på måttbandsbordet (77 cm), visa doktorn att han kunde slå ihop två klossar (som Mimer hellre slängde på golvet), lyssna på hjärta och lungor, besvara standardfrågorna: äter han bra? sover han? träffar han andra barn? har han börjat gå? kryper han? Och man svarar ja och nej och amen känns det som.

Men bäst av allt var när vi på något sätt halkade in på att vi har katt. Läkaren lutar sig tillbaka och börjar berätta en lång historia om en katt hon kände (Bollan?) som dog i november, 19 år gammal och damen som hade ägt henne var mer ledsen då katten dog än när hon blev änka. Läkarstudenten, som satt med, och jag småfnissade artigt och jag sa “det är något visst med djur”. “Jaaaa” svarar den drömmande läkaren “har ni djur?” varpå jag fick anstränga mig för att inte börja garva och svarade ett framkrystat “japp”. Läkarstudenten tog tillfället i akt och bytte pappret på mätbordet, hon hade inte en möjlighet att hålla skrattet inom sig.

På vägen hem snöade det ymnigt, men jag roade mig med att leta nummerplåtar - och fann 25.an!! Jajamensann. Den passerade mig. Jag reagerade. Tänkte: “där är 025″. Reagerade. Igen. Jag ska ju HA 025!! :D

Vi passerade en mellanstadieskola påväg till dagis och där stod fyra grabbar och hade ett mindre snöbollskrig. En kille fick snö innanför jackan och en annan ropar “du är så himla gay”. Jag log roat och tänkte att så hade jag inte ens haft en tanke på att tilltala en vän när jag gick på mellanstadiet, jag visste nog knappt att det fanns homosexuella slog det mig just…

När jag hade gått förbi dem hör jag hur en av dem halvviskar “kolla hennes mössa” och killen, som kallats gay, svarar “den var ju skittuff!” så lite rätt har de kanske, han har ju iaf koll på snygga saker och modet att stå för det ;)

snörpligt

Sparat under: anna — a n n a januari 22, 2007 @ 22.18

Som ni ser under “sökes: 25” är det just 25.an som är Det Heliga Målet. Igår såg jag 24.an påväg till simningen med Embla och idag såg jag 26, 27 och 28 då jag åkte bussen in till jobbet och när jag tar bussen hem passerar jag nr 29! Men var är 25.an??!! Jag uttryckte min fåniga undran för Jesper och får till svar “en av föräldrarna som lämnar på dagis samtidigt som jag har 25 på sin bil” - jamentackförden! Så imorgon ska jag minsann se till att lämna Embla på dagis :D

upprättelse

Sparat under: embla, anna — a n n a @ 12.02

Embla gick direkt fram till sin simlärare och sa “jag vill inte hoppa från kanten idag, jag vill att du hjälper mig” och jag andades lättat ut. Hon var lugn. Simläraren utstrålade lugn. Och jag behövde inte ta på mig Masken av Lugn.

Idag stärktes mitt förtroende till den inre styrka som Embla besitter.

Idag stärktes mitt förtroende till mig själv och mitt mod att våga låta henne gå tillbaka.

Idag stärktes mitt förtroende till simlärarna som utmanade barnen med lite svårare övningar. Barnen var mottagliga. De, flesta, lyssnade uppmärksammat på läraren och gjorde övningarna, i alla fall mer eller mindre, som man “ska”.

Och dagens pluspoäng går till lärarna för sin förmåga att fånga barnens fantasi och omvandla den till meningsfulla övningar.

idioter vs arbetsskada

Sparat under: anna — a n n a januari 19, 2007 @ 21.01

Omger jag mig med idioter?
Eller är det bara en arbetsskada?

Inom loppet av en vecka har jag mött två personer, oberoende av varandra, som har haft felaktiga uppfattningar om 3G.

Den första var min busskompis som köpt en ny mobiltelefon. Denna använder hon för att lyssna på musik. Hon frågade mig om jag visste hur man stänger av 3G. Jag kände mig som ett levande frågetecken och frågan “varför?” var självklar att ställa. Jo, mobilen drar så mycket batteri. Och orden “du menar inte allvar?” trillade ut mig innan jag ens hunnit tänka dem.

Jo, hon menade allvar. Hon trodde, på riktigt, att 3G drog på batteriet och hon lade fram det med sån övertygelse att jag började tveka på de kunskaper jag har inom telefoni. Jag gjorde tafatta försök till att förstå hennes ologiska slutledningar. Jag tog det från basic. Förklarade att 3G bara var “ett annat sätt att ringa på”. Förklarade att det är ett kommunikationssystem. Jämförde med GSM och NMT. Jämförde hennes telefon med en freestyle. Frågade om hon mindes hur mycket batteri de käkare. Och så vidare. Men hon gav sig inte. Hon skulle koppla bort 3G. Och skulle snacka med sin IT-tekniker. Jag gav upp.

Igår läste jag om en kvinna på nätet som ville köpa en telefon utan 3G. Och jag var ju självklart tvungen att fråga “varför?!” och fick svaret att det var så dyrt att ringa med 3G.

Då fattade jag.

Jag tror att mobiloperatören 3 har ett finger med i spelet. 3 var en av de första operatörerna som aktivt började sälja sina telefoner och tjänster på “det nya nätet - 3G” - därav deras namn… I begynnelsen var det väldigt mycket barnsjukdomar i 3Gnätet, samtal kopplades ned och tillråga på allt var det mer eller mindre omöjligt att nå 3:s kundtjänst. Telias, FKs och CSNs framstår som rena grässfilerna ;) Jag tror att mobiloperatören 3 gav hela 3Gnätet dåligt rykte och folk som inte är insatta i telefonins djungel har helt enkelt kopplat dem samman.

Så min busskompis som tror att 3Gnätet laddar ur hennes telefon då hon lyssnar på musik och denna forumskribent som tror att samtalen blir dyra är nog inte idioter, det är bara jag som är yrkesskadad…

- Next Page >>>