a n n a

nyheter

Sparat under: anna — a n n a december 31, 2006 @ 12.26

Mitt i ledigheten jobbar Världens Bäste Programmerare Jonk med att fixa till bildvisningsfunktionen i bloggen. Numera kan ni, om ni väntat tills hela sidan är laddad, öppna den första bilden i serien och genom att trycka på ordet “next” som syns en bit upp i bildens högerkant rodda er vidare till nästa bild. Hur bra som helst ju! :D

Dessutom har jag lagt till en ny sida här i bloggen som heter Plate Spotting…ljuvligt nördigt - får jag leka med dig då Dolö?! ;)

radio

Sparat under: Uncategorized — a n n a december 30, 2006 @ 10.51

wp-content/bilder/061230//DSC_0011.jpg

För någon vecka sedan blev Jesper kontaktad av en synthpolare och fick frågan om han ville vara med i ett radioprogram om ljud. Givetvis tackade Jesper ja och i mellandagarna for han till Malmö för inspelning. Jesper och en kille till fick lyssna på elva ljudstycken inspelade på olika synthar och sedan skulle de lista ut vilken synth det var.

Jesper kom hem strålande glad och slängde sig med ord som oscilatorer, bandsvep och bruseffekter som om det var de mest naturliga termerna i vår värld. Det var en lycklig kille som i närmare fyra timmar inte snackat om annat än synthar och dess ljud med likasinnade.

Programmet kommer att sändas under våren på P2 och vara ett inslag i programmet Ström (tror jag det hette). Och jag tror att det går att höra det på nätet Birgitta ;) Jag gissar att morfar Henrik sitter stolt som en tupp på ett moln i himlen och lyssnar :D

emblas bön

Sparat under: embla — a n n a december 28, 2006 @ 20.06

“Jag tänker på Gud och änglarna som vaktar honom för att mammorna och papporna tror att han finns, men det är en som dödat honom. Tokigt!”

Skyddat: julfirande

Sparat under: Uncategorized, embla, mimer, anna — a n n a @ 12.36

Ange ‘Det Hemliga Ordet’ och ta del av ord, bilder och kommentarer:

bilproblem

Sparat under: Uncategorized, anna — a n n a @ 11.50

Ibland undrar jag vad det är som gör att vi, bilar och resor till Blekinge inte är kompatibla. Jag börjar känna igen mig i din fight med elektriska produkter Jennie ;).

Då vi åkte till Karlskrona för att fira min födelsedag förra året ville plötsligt får förra Volvo inte köra snabbare än 50 då vi kom in i Blekinge. Den ansåg väl att vi skulle se annat än motorvägen och ledde oss in på diverse mindre vägar. I Karlshamn lade den av helt och vi ringde till min äldre bror som genast skickade ut Victoria och Klas till vår undsättning. De bogserade oss hem på alternativvägar. En resa som normalt tar strax över två timmar tog sex timmar!

Varje gång vi passerar Bromölla och det ställe där bilen valde att lägga av andas vi, för denna resa åkte vi förbi Bromölla i rätt hastighet. Så även denna dan före dan före dopparedagen. Men sägs den glädje som varar för evigt.

Mitt ute i mörkaste skogen slutade värmen att fungera och Jesper slängde en blick på motortermometern och upptäckte att den är överhettad. Snabbt in på en sån ”pausficka” som finns på större vägar och stänga av bilen. Det rykte från motorhuven, men Jesper kunde snabbt konstatera att det var vatten som förångades och inget som brann. Jag hade en halvliter vatten med mig och den hällde vi på när motorn svalnat lite. Med det klarade vi av att ta oss till BräkneHoby.

Där körde vi av med hopp om att Hydromacken var bemannad, eller åtminstone hade ett servicehus. Men icke. Däremot fanns det en urgullig äldre man i närmaste huset som hade vanan inne att hjälpa nödställda. Jag hoppas att han får provision av Hydro. Han erbjöd oss att komma in med barnen och var väldigt generös. Vilken medmänniska!

De konstaterade att vattenpumpen lagt av. Så det hade inte hjälpt med litervis med vatten ens. Den ville helt enkelt inte fungera.

Efter flertalet telefonsamtal hem till mina föräldrar och min yngre bror bestämdes det att mamma kom ut med bilen och hämtade oss. Vår bil kunde vi lämna hos den hygglige mannen.

Fyra timmar efter att vi lämnat hemmet var vi på plats i Karlskrona. Och bilen var kvar i BräkneHoby. Min bror hade en kontakt som kunde fixa vattenpumpen på lillejulafton alternativt annandagjul. Han hade dessutom ringt till bildelsfirman och reserverat en pump åt oss som vi kunde ta med då vi kom med bilen.

På lillejulafton åkte mamma, pappa och Jesper till BräkneHoby. Därifrån bogserade de bilen norrut i Blekinge till en liten håla med en man som lovade att fixa bilen annandagjul (vi gissar att frun hans lagt in sitt veto om jobbande på lillejulafton).

julkort

Sparat under: Uncategorized, embla, mimer, anna — a n n a december 20, 2006 @ 20.21

wp-content/bilder/061220//DSC_0077.jpg

klicka på bilden för fullstorlek

tre

Sparat under: anna — a n n a december 19, 2006 @ 21.04

Tre saker jag skäms för:
- Mitt dåliga minne
- Saker jag gjort men behåller för mig själv
- Saker jag inte gjort av rädsla för att behöva skämmas

Tre saker jag är stolt över:
- Att jag lyckats utan utbildning
- Mitt skriftspråk
- Mitt lokalsinne

Tre saker jag vill göra nästa år:
- Fortsätta njuta av mitt arbete och mammaledighet
- Umgås med mina vänner mer än vad jag hunnit under hösten
- Stå på scen igen

Tre händelser detta år som jag aldrig kommer glömma:
- Mimers födelse
- Telefonsamtalet från Andreas
- Mamma och pappas flytt från Tunvalla

Tre saker jag inte kan klara vardagen utan:
- Jesper
- Te på morgonen
- Kli på ryggen

Tre personer jag beundrar:
- Jesper - som står ut med mig i alla mina sinneslägen
- Andreas - som alltid lyckas landa på fötter av ngn outgrundlig anledning - var han månne katt i föregående
- Jesus - som vågade

Tre personer jag utmanar att göra en liknande lista:
- Petrah
- Majsan
- Cree
(er har jag inte utmanat förut va?)
((och så vore det roligt att se vad ni andra som läser min blogg svarar :D ))

Tillägg - spana in http://boysen.blogg.se/191206112743_vi_har_blivit_utmanade.html underbara utmaningssvar! Humor på hög nivå! :D

jul enligt embla

Sparat under: embla — a n n a @ 18.06

VAD GÖR MAN PÅ JULAFTON?
- Åker pulka! Får presenter. Mimer ska få en borg. Har du slagit in den mamma? Eller pappa?

VAD ÄTER MAN?
- Julmat! Korv och skinka.

VAD DRICKER MAN?
- Juldricka

VAD SJUNGER MAN PÅ JULAFTON?
- “Vi gratulerar, vi gratulerar…”

Jesper: Ja, till farfar sjunger man den.
Embla: Va?!
Jesper: Han fyller år på julafton.
Embla: Är det sant?!

HAR MAN NÅGRA SPECIELLA SAKER?
- Mat. Julgran.

FINNS TOMTEN?
- Nej, han har klätt ut sig.

VARFÖR FIRAR MAN JUL?
- Det blev bara jul. Då dyker Fredric upp.

Skyddat: ljuvligt!

Sparat under: embla, mimer, anna, julia, råttorna — a n n a december 17, 2006 @ 17.36

Ange ‘Det Hemliga Ordet’ och ta del av ord, bilder och kommentarer:

lucia

Sparat under: embla, mimer — a n n a @ 10.30

wp-content/bilder/061217//IMG_0615.jpg
wp-content/bilder/061217//lucia.jpg


En söt tomtenisse diggade till syrrans luciasjungande på dagis.

- Next Page >>>