a n n a

mimer leker rocker

Sparat under: Okategoriserade — a n n a juli 31, 2006 @ 09.52

[url=bblog/pictures/IMG_0269.jpg][pic]185[/pic][/url]
Tror du att en stol ska kunna hindra mig?

[url=bblog/pictures/IMG_0270.jpg][pic]186[/pic][/url]
Se!

[url=bblog/pictures/IMG_0271.jpg][pic]187[/pic][/url]
Beskådar mitt verk…

[url=bblog/pictures/IMG_0273.jpg][pic]188[/pic][/url]
Oh!

[url=bblog/pictures/IMG_0274.jpg][pic]189[/pic][/url]
“Inte välta stolar sååå, Mimer”

mimer och embla gungar

Sparat under: Okategoriserade — a n n a @ 09.44

[url=bblog/pictures/IMG_0233.jpg][pic]180[/pic][/url] [url=bblog/pictures/IMG_0237.jpg][pic]181[/pic][/url] [url=bblog/pictures/IMG_0249.jpg][pic]182[/pic][/url]

spökvatten och vad man kan äta

Sparat under: Okategoriserade — a n n a juli 29, 2006 @ 11.57

På Emblas dagis har de ett underbart uttryck för vattnet i ett glas som det tidigare varit mjölk i - nämligen spökvatten!

Ikväll när vi käkade lunch började Embla hojta efter ketchup.
- Jag vill ha ketchup!
Varpå Jesper svarar:
- Jag vill ha fred på jorden.
Embla mummar och svarar:
- Det kan man inte äta…

att tro

Sparat under: anna — a n n a juli 28, 2006 @ 19.34

Jag blir så ledsen då folk som skriver “jag är inte troende” för att sedan göra en lång utläggning om hur Gud är, vem Jesus var, vad som står i Bibeln och hur kristna tänker, är de med lika stor trångsynthet som vilken bokstavstroende som helst.

Jag saxar exempel som jag stött på.

Att skriva att Gud skapade människan till sin avbild och sedan jämföra Gud med Djävulen själv då man anser att människan är ond, är för mig enbart ett tecken på okunskap. Ja, Gud skapade människan till sin avbild. Sedan frestades människan av ormen att käka den förbjudna frukten och en så enkel sak som nakenhet blev plötsligt påtagligt för människan. Den förbjudna frukten handlar inte om ondska, utan att bryta ett löfte. Löftet som man gett till Gud att inte äta den förbjudna frukten.

Att dra upp budordet “Du skall icke dräpa” inför kriget i mellanöstern får sin rätta knorr då man tänker vidare att självaste Mr President i USA räknas som rättroende i många amerikaners ögon. Och vem är den störste nu levande stridspitten? ;)

Å andra sidan. Läser man ett bibelord så kan man på ett annat ställe i Bibeln hitta ord som motsäger det först man läst. Så varför sätta fokus på enstaka ord då det är tron som helhet som räknas? Det är vad som finns i ditt, mitt och andras hjärtan som är det viktiga. Om det sedan är Gud, Mohammed, Shiva eller dig själv du tror på kvittar lika. Tron är viktigast.

gaveluppdatering

Sparat under: Okategoriserade — a n n a @ 12.59

[url=bblog/pictures/IMG_0099.jpg][pic]178[/pic][/url]

Nu är all panel bortriven och vi väntar på att Den Store Byggmästaren ska komma hem och inspektera och ge Lärlingen lite tips och råd om hur han ska fortsätta.

Idag regnar det, men eftersom det är vindstilla så regnar det bara rakt ned och den blottade gaveln klarar sig.

emblas klokhet

Sparat under: Okategoriserade — a n n a @ 08.58

“Man ska dela med sig så som tiden gör.”

dagens bilder

Sparat under: Okategoriserade — a n n a juli 26, 2006 @ 20.16

[url=bblog/pictures/IMG_0216.jpg][pic]166[/pic][/url]
“Sitt nu här fint lillebror” eller vad säger egentligen Embla till Mimer. Normalt brukar de inte vara så här still då han sitter i sin gåstol och hon på “studshopparen”. Snarare kör de gatlopp i hallen och den ene tacklar den andre värre än värst. Mimer är en höjdare på att ge fintar då man ska passera.

[url=bblog/pictures/IMG_0222.jpg][pic]167[/pic][/url]
Mimer sitter själv! Och han är lika chockad han som vi - när lärde han sig detta?!

[url=bblog/pictures/IMG_0225.jpg][pic]168[/pic][/url]
Denna syn mötte oss då vi tittade ut i allrummet nu på kvällen. Julia har förstått fördelen i att det finns barn i huset - deras leksaker. Undrar om Embla ska bli lika bestört som hon blev då hon kom hem från dagis och upptäckte att Julia lekt med hennes bilar som låg strödda över hela golvet…

emblas bön

Sparat under: Okategoriserade — a n n a @ 10.50

Igårkväll bad Embla om hundar - om det var för att hon ville ha eller av annan anledning är vi osäkra på. Men hundar var temat för gårdagens bön.

Och ikväll ville Embla be om tomtar. Jesper förklarade att tomten inte finns och då kan man inte be för honom, men däremot kunde de be för att det skulle bli en bra jul med många fina presenter från dem man tycker om.

bilder till farmor

Sparat under: Okategoriserade — a n n a @ 10.10

[url=bblog/pictures/IMG_0060.jpg][pic]164[/pic][/url] [url=bblog/pictures/IMG_9542.jpg][pic]165[/pic][/url]

uppdatering av bloggen

Sparat under: Okategoriserade — a n n a juli 25, 2006 @ 09.50

Nu kommer jag att uppdatera bloggen med inlägg från den gamla bloggen. Kommentarer på inlägg fr den gamla bloggen läggs i kursiv stil under inlägget.

Iom att hundrade bilden lades in så upptäcktes en bugg i systemet - den hanterar inte så många bilder *oups* Men Världen Bäste Programmerare ska sätta tänderna i problemet ikväll och jag håller tummarna att jag ska kunna fortsätta uppdatera med bilder inom kort.

ALLT INLAGT!
Nu är allt inlagt från den gamla bloggen som rensats från såväl text, bilder och kommentarer. Det känns skönt att ha en ny fräsch blogg och jag hoppas att mina gamla besökare snart hittar hit och förenas med de nya :)

- Next Page >>>