a n n a

i bubblornas rike

Sparat under: Okategoriserade — a n n a maj 31, 2006 @ 13.43

Det står varningstext om att man kan bli beroende på amerikanska versioner av spelet Tetris. Jag är en sån som borde läsa sånt. Och ta in det. För jag blir lätt beroende av såna “sitta och rensa hjärnan-spel”.

Det är inte så att jag måste spela hela tiden. Men jag kan börja tänka spelet… “en röd bit vore bra nu, då försvinner många rader” Ooh “nu vill jag ha en blå fyrkant att täppa till med”.

Då jag gick på folkhögskola kom jag i kontakt med ett spel där drakar blåste bubblor. För ett par år sedan tipsade min kompis L mig om spelet Bitch på blip.se. Nu är det min kompis J.s fel att jag återigen fastnat bland färgglada bubblor.

Jag älskar att slappa i bubblornas rike!

Och för er som är nyfikna så återfinns de på:
http://64.246.26.61/flash/bubbles.swf
Men jag varnar er för att de är beroendeframkallande. ;)

[I]Den länken tänker jag INTE gå in på. Men jag vet att jag kommer göra det. :-/
Bara älskar sådarna spel där man kan hoppa in och spela direkt utan att behöva läsa på en massa eller spela det i fem timmar innan det börjar hända något. Liknande spel är att om det är mer än tre klossar som ligger intill varandra så kan man krossa dem. Inveterat Tetris kan man säga.
Tetris har jag däremot slutat med. Jag kan nästan fortfarande inte läsa böcker utan att passa in tetrisfigurer i bokstavsraden. Då är det ändå över 10 år sedan jag slutade. Det heter ju “nykter alkoholist”. Jag är nog en “spelfri tetrist”.
Från: DOLÖ

Skyll på mig du bara! :P
Från: Jennie

Jag borde oxå ta såna varningar på allvar. =/
Från: kicki

Men Anna… Nu har du ju gett oss en länk som vi missbrukat friskt det sista dygnet och jag anar att det blir mååånga fler dygn. Det är krig mellan mig och Per nu. Vem skjuter flest bollar? Vems tur är det att sitta vid datorn? *skrattar gott*
Från: Pernilla [/I]

världens starkaste man

Sparat under: Okategoriserade — a n n a maj 30, 2006 @ 11.50

[url=bblog/pictures/världens starkaste man.jpg][pic]97[/pic][/url]

“Kom och se.
Det finns inget som jag inte kan.
Kom och se.
Världens starkaste man!”

[I]Man?
Kom och se
det finns inget jag inte kan vinna
kom och se
världens starkaste kvinna!
HM!
Från: Jennie

eller förresten
kom och se
inget skrämmer mig
kom och se
världens starkaste tjej!
:-)
Från: Jennie [/I]

treårstrotsare

Sparat under: Okategoriserade — a n n a @ 09.43

[url=bblog/pictures/IMG_8689.jpg][pic]96[/pic][/url]

I vår familj har vi två treårstrotsare!
Och båda har kommit på den finurliga lösningen att det är bästa vapnet är kisset! *yummie*

Embla har länge varit duktig på att komma ihåg att gå på toaletten. Det har bara varit vid tillfällen då hon haft för roligt som hon glömt bort att kisssa. Och vem gör inte det?! ;)

Men den senaste tiden har det varit minst ett par nedkissade trosor varje dag och vi har försökt ta itu med det på olika sätt. Mottot “all uppmärksamhet är bra uppmärksamhet” är det som verkar gälla för donnan. Därför testade vi först att låtsas som om “inget hänt” och inte göra någon affär av det. Men det föll inte i god jord.

Istället valde vi att skapa ett belöningssystem. Först rök alla filmer på Emblas filmhylla och om hon klarade att komma ihåg att gå på toaletten fick inledningsvis jag eller Jesper plocka fram en film. När hon klarat tillräckligt många gånger så var det hennes tur att själv välja film. Och målet var att klara en hel dag så att alla filmer kom fram. Dock fanns det en hake i dealen och det var att om hon kissade på sig så åkte alla intjänade filmer ned i lådan igen.

Igår klarade hon en hel dag utan trosbyte! Och det var dags att plocka fram filmerna. Då protesterade Embla. Hon ville inte ha fram några filmer. Hon suktade efter studsmattan. Och efter ett ordentligt snack om att om studsmattan plockades fram så skulle det till att hon var torr en hel dag till innan filmerna kom, så stod hon fast vid sin åsikt - studsmattan skulle fram.

Det är härligt att se att inte bara har vårt belöningssytem funkat, hon har även på egen hand utvecklat det. Visst kan man se det som att hon körde över oss och tog kontrollen då hon själv valde vad som skulle fram. Men strunt samma. Målet var en kissfri dag - och det var viktigare än filmframplockning :)

Den vackra katten som pryder detta inlägg är oxå en kisstrotsare.

Förra veckan kom jag på henne att sitta i Mimers sitter och kissa! Ni anar inte vilken förvånad katt som möttes av min ilska. Det var som om hon inte fattade att hon gjorde fel. Men nu vet hon att sittern är förbjuden kissmark. *blärk*

Men igårkväll nådde äcklet sin kulmen. Kattkräket, ja, det var hon verkligen, hade bajsat (!) i Jespers säng!!

Idag är lådan rentvättad med klorin, möjligen kan det varit den som var den utlösande faktorn till hennes puckade beteende. Om inte annat är det den enklaste vägen att börja. Vi funderar även på att byta lådan, som idag är en sån kattlåda med tak, till en vanlig större modell med högre kanter. För vår fisförnäma katt verkar inte gilla att krypa ihop. Hon har ju blivit stor. Inser vi.

Håll tummarna att vi funnit lösningarna på problemet. Och att det inte är Mimer som är den utlösande faktorn - för honom är det svårt att göra sig av med ;)

[I]I Jespers säng? Men det är väl typ din säng också? ;)
Jaa, jag instämmer… Hälsa henne från mig att jag tycker att hon är jätteduktig. :)
Från: superdigital

Inte för att jag är nån sorts kattviskare eller så men jag tror minsann att det har med mimer att göra. Det, eller kanske att Embla har börjat kissa. För det blir ju nya lukter för Julia. Det blir som ett alldeles annorlunda hem att revira in. För tjejkatter revirar minsann dom också. Och vaddå babysitter? Skum pryl som luktar O-hemma enligt en katt.
Våra katter har - tack och lov - inte reagerat så. Fast de är, å andra sidan, extremt vana vid en himla massa konstiga lukter omkring sig eftersom dom springer ute och bråkas med andra katter och rävar och jagar rådjur och gud vet vad.
Det kan, och är förmodligen, vara ett övergående beteende. Vi HAR haft sådana problem med katterna. Det har gått över. Kanske kan det trösta dig lite.
Lycka till och hälsa Embla att hon är en superduktig liten tjej och att jag tycker att hon kan hoppa en gång åt mig på sin studsmatta!
KRAMAR!
Från: Jennie [/I]

här händer saker

Sparat under: Okategoriserade — a n n a maj 27, 2006 @ 10.08

Igår fick vi höra det vi länge längtat efter - Mimers skratt.

Jag satt och gosade med Mimer och busade med ansiktet mot hans mage då det plötsligt hördes ett kluckande från honom. Jag tittar upp och möts av ett strålande leende. Han såg lika förvånad ut som jag att det hade kommit ljud ur hans mun :) Jag försökte få fram skrattet igen genom att ta reda på vad som utlöste det. Ansiktet mot magen, men endast ett leende som svar. Blåste på magen, men endast ett leende som svar. Testade igen. Och då kom det! Det underbara skrattet. Jag tog tag i hans händer och frågade honom vad som fck honom att skratta och på skämt slog jag hans händer i mitt huvud. Och då kom det. Igen. Det underbara skrattet. Och jag insåg. Det var då händer strök mot mitt korta hår som han skrattade. Och som han skrattade. Tänk att min frisyr är så skrattretande (så slipper Dolö skriva det ;) )

[I]*ler stort*
Från: DOLÖ [/I]

nya bilder…

Sparat under: Okategoriserade — a n n a maj 22, 2006 @ 09.26

…ligger nu uppe på syskonen.

[url=bblog/pictures/IMG_8779.jpg][pic]95[/pic][/url]

[I]Visst är Mimer fin i nya bodyn - ännu ej tumlad!
Från: Birgitta [/I]

blandade bilder på embla

Sparat under: Okategoriserade — a n n a @ 09.24

[url=bblog/pictures/IMG_8830.jpg][pic]92[/pic][/url]
Embla och hennes bästisar går hand i hand på Skånes Djurpark.

[url=bblog/pictures/IMG_8763.jpg][pic]93[/pic][/url]
Embla i sin regncape som farmor köpt på Teneriffa.

[url=bblog/pictures/IMG_8791.jpg][pic]94[/pic][/url]
Ja, hur kommenterar man en sån här bild?! *skrattar*

[I]Världens finaste Embla!
Kram!
Från: Jennie

Hahaha… Jösses! :D
Från: superdigital

DISCOBRUD! á la 80′
Från: DOLÖ [/I]

blandade bilder på mimer

Sparat under: Okategoriserade — a n n a @ 09.18

[url=bblog/pictures/IMG_8870.jpg][pic]89[/pic][/url]
Denna plyschdräkt har farmor köpt på Teneriffa.
Flodhästen på magen fick Embla att associera till sin moster Lisa.

[url=bblog/pictures/IMG_8820.jpg][pic]90[/pic][/url]
Mimer fick smeknamnet TinkiWinki i denna fleeseoverall.

[url=bblog/pictures/IMG_8770.jpg][pic]91[/pic][/url]
Mimer gör vad han kan för att charma sin far efter 1.5 timmas gnällperiod. Man kan inget annat än falla för det leendet.

[I]Men…Grabben ser ju ut som South Park-Kenny i sin röda jacka… *häpnar*
Från: Pernilla

Ronja stirrar alldeles fascinerat på skärmen. Hon brukar ligga här brevid och titta på bilder på sig själv eller hundar, ibland på bollar som åker hit och dit (och hon brukar minsann prata med bollarna). Nu har hon pratat med Mimer. :D
Han är så söt - inte för att jag fattar själv tinkigrejen men jag gillar bilden!
Kramar!
Från: Jennie [/I]

ny favoritlänk

Sparat under: Okategoriserade — a n n a @ 09.00

Idag sprang jag av en slump på en sida på nätet om att teckna till små barn.

När Embla var liten hade hon lite svårt att göra sig förstådd ibörjan av sin språkkarriär. Eftersom jag gått på en folkhögskola med döva så kunde jag lite tecken och valde att lära henne några enkla. Dessutom hjälpte det till att Nanny hade en flickvän som var döv och teckenintroduceringstanken tändes! Ett av de första tecknen hon lärde sig var “slut” och det användes flitigt, både av henne och oss. Även “buss” och hemmagjorda tecken för “hårdrock”, “synth” och “hiphop” användes. Hårdrock var armarna upp i vädret i äkta hårdrockpose, synth spelade man på bordet och hiphop höll man för öronen. Inte så användbara tecken, men väldigt roliga att visa upp för folk *S*

Jag har funderat lite kring det här med tecken och kommer nog att göra detsamma med Mimer. Det förenklar vardagen och vem mår dåligt av att testa? Funkar det inte så låter man helt enkelt bli. Det blir ju folk av honom, oavsett ;)

Sidan jag hittade finns här för er som är intresserade:
http://teckna.ecsweden.se/

ett år

Sparat under: Okategoriserade — a n n a maj 20, 2006 @ 11.05

Idag
För ett år sedan
Var du stor
Som ett plus
På en sticka

:)

karlskronabesök

Sparat under: Okategoriserade — a n n a maj 10, 2006 @ 07.56

[url=bblog/pictures/IMG_8648.jpg][pic]85[/pic][/url]
Kusinkärlek

[url=bblog/pictures/IMG_8628.jpg][pic]86[/pic][/url]
Embla hos kompisarna på Verkö.

[url=bblog/pictures/IMG_8613.jpg][pic]87[/pic][/url]
Morfar och mormor får ta del av Emblas bestämda jag.

[url=bblog/pictures/IMG_8610.jpg][pic]88[/pic][/url]
Slagna hjältar

[I]Hoppas att dina föräldrar trivs bra i sitt nya hem. Hälsa dem från London! :)
Så Embla skall bli en fotbolls och rockbrud?
Er ekonomiska framtid är helt klart räddad! ;)
Från: superdigital [/I]

- Next Page >>>