a n n a

Skyddat: nu har den börjat

Sparat under: anna, boktips — a n n a april 21, 2010 @ 08.57

Ange ‘Det Hemliga Ordet’ och ta del av ord, bilder och kommentarer:

Skyddat: bokcirkel

Sparat under: anna, boktips — a n n a mars 2, 2010 @ 09.59

Ange ‘Det Hemliga Ordet’ och ta del av ord, bilder och kommentarer:

Skyddat: chiclit

Sparat under: anna, boktips — a n n a juli 28, 2008 @ 20.25

Ange ‘Det Hemliga Ordet’ och ta del av ord, bilder och kommentarer:

extremt högt…

Sparat under: anna, boktips — a n n a juli 3, 2007 @ 06.51

…och otroligt nära

…är en fantastisk bok!

Det var länge sen en bok fångade mig så snabbt som denna gjort. Eller beror det på att förra boken jag avslutade var en Arnbok ;)

“Extremt högt och otroligt nära” är skriven av Jonathan Safran Foer, en ung amerikansk författares andra bok. Boken är ingen traditionellt skriven skönlitterär sak, utan ett konstverk i sig med lek i designern och bilder som illustrerar det man nyss läst på ett innovativt sätt. Även om jag bara läst 70 sidor vill jag tipsa er om den - mig har den fångat, fångar den er?

himmelriket

Sparat under: anna, boktips, tankar — a n n a juni 28, 2007 @ 14.00

dsc_1145.JPG

Jag har ärvt mycket från min far; migränen, ilskan och rättframheten bara för att nämna några saker. Men en passion vi delar innerligen är det fåniga glädjen över kartor. Jag ÄLSKAR kartor. När jag planerar en resa gör jag det gärna utifrån en karta. Direkt när Arnresan bestämdes plockade jag fram min gamle atlas från mellanstadiet (för att ta reda på var Västergötland låg *erkänner*) och påbörjade resan på mitt lilla sätt.

Häromdagen ringde jag pappa, saksamlaren, och frågade om han hade stadskartor över Skövde och Skara där vi ska övernatta. Men det hade han inte *fortfarande i chock (eller ville han behålla dem för sig själv ;) )*, utan tipsade mig om att kontakta deras resebyråer. Och så säger han, lite lagom klämkäckt, “du kan hitta telefonnumrena på hitta.se” - karln har inte haft bredband längre än en vecka och man kan ju tro att han är värsta storsurfaren. Vilken utveckling! *skrattar* Jag är mycket imponerad. Och stolt (måste jag erkänna *ler*).

Idag anlände två tjocka kuvert. Ett från Skövde och ett från Skara. En stadskarta från varje stad samt en hel hög med Arninfo som Skaras turistbyrå så snällt bifogat. Vilken service! Så nu återstår bara utläsandet av Arnbok. Suck och stön och pes. Nej, den är inte jättebra. Guillou har ett bra språk, men det fångar mig tyvärr inte. Och att läsa bibeltolkningen från en munks ord och höra författarens röst formulera meningarna i mitt huvud - nej, det går inte riktigt ihop. Jag är lessen Janne, men mitt Arnhjärta har du inte vunnit.